Home / Români, treceţi furtul! / 5 mituri despre DNA

5 mituri despre DNA

Zoom

M-am gândit, în nebunia din aceste zile, să pun și eu pe masă astea cinci chestii, care nu doar că se spun despre DNA, ci sunt pentru unii adevăruri pentru care ar fi în stare să-și taie o mână. Mă rog, nici chiar așa. Doar suntem români. Dar să urle foarte tare pă net…

DNA este o instituție independentă

Nu există așa ceva. DNA este o instituție care a acționat politic sută la sută, încă de la înființare. Cât timp politicul a călărit bine de tot Justiția, între 2004 și 2014, sub marele domnitor Traian Băsescu – îl știți, inventatorul statului de drept cu care ne luptăm acum cu toții –, DNA nici nu a existat. Într-un deceniu, DNA a făcut dosare de corupție cam câte a făcut într-o zi mai aglomerată, în 2015, după ce instituția a primit (o să aflăm și asta peste vreo 30 de ani, când vor mai declasifica unii niște informații) semnalul să înceapă să facă dosare. Da, DNA a făcut în ultimii trei ani multe dosare. Foarte multe. Unele dintre ele au spart mafii care puseseră stăpânire pe România. Dar în aproape nici un moment, DNA nu a acționat ca o instituție independentă. Iată, aflăm acum că nici un procuror de la DNA nu avea voie să miște în front fără să fi comunicat în prealabil cu oamenii de la SRI. Există dovezi clare privind modul în care s-au făcut dosarele. Orice se poate spune despre acest mod de lucru, că doar așa se putea lupta cu marea corupție, că doar astfel se puteau face marile dosare, dar un lucru e cert: Binomul ăsta, care a condus România în ultimii ani, a fost ilegal și a călcat în picioare drepturile cetățenilor. Sigur, în numele democrației, dacă asta îi face pe unii să doarmă mai bine noaptea. Așadar, DNA n-are nici o legătură cu independența. A jucat politic, a acționat politic, a folosit dosarele în lupta politică. Iar lucrurile bune pe care le-a făcut – că ni se scoate ochii că DNA s-a apucat să facă ce scrie în fișa postului – nu scuză porcăriile comise.

DNA luptă împotriva corupției.

Serios? Da, pentru asta a fost inventată instituția, să lupte împotriva corupției. Dar a făcut asta DNA până acum? Să luăm orice caz mare vreți. Uite, Elena Udrea, ca să-i facem pe plac lui Traian Băsescu. Așadar, lucrând mână în mână cu SRI, care asculta tot ce mișcă în țara asta, credeți că DNA nu știa ce face Elena Udrea, nu? Pe bune? Oameni buni, deschideți puțin ochii. PDL, pe vremea când Udrea era stâlpul statului de drept, a dat și plătit cum se cuvine zece la sută din voturi, pe față, pot depune mărturie mii de oameni care au luat parte la organizarea acestei fraude imense, pentru ca fata lui Traian Băsescu, Elena aia mică, să ajungă la Bruxelles. În comparație cu asta, Liviu Dragnea joacă la copii și juniori, oricât de antipatic ne-ar fi hamsterul. Alte exemple? ANRP? Microsoft? De toate se știa și totuși nu se făcea nimic. De ce? Pentru că DNA nu a avut niciodată drept scop lupta împotriva corupției. Ci a fost doar o unealtă folosită de unii și de alții să-și facă treaba. Acum, buzduganul ăsta numit DNA face alte jocuri. Pentru cine? Din activitatea recentă a instituției, dispusă să încalce chiar legea pentru a-și impune voința, rezultă clar că nu pentru cetățeni.

 DNA îi ia pe toți!

Da, dacă stai și te uiți așa, de la distanță, la numărul de dosare și la cum sunt ele împărțite, poți forța o astfel de concluzie, că DNA ia din toate părțile. Dar dacă te apropii de fenomen, dacă chiar vezi despre ce e vorba, asta cu DNA care îi ia pe toți n-are nici o legătură cu realitatea. Sunt zeci, sute, mii de dosare importante, despre care presa a scris zeci de mii de pagini, cu dovezi, cu mărturii clare, cu înregistrări, de care DNA nici nu vrea să se atingă. Știm, știm scuzele: sunt prea mulți hoți în România, prea multe dosare, ei, procurorii, sunt prea puțini, n-au resurse, n-au nimic, așa că fac și ei ce pot. În anchetarea Guvernului pentru OUG 13 s-au băgat imediat, au lăsat totul la o parte, li s-a părut foarte important și au găsit imediat resurse. Iar poziția pe care DNA o are în multe dintre dosarele din țară împotriva celor trimiși în judecată este elocventă în acest sens. Pentru aceleași fapte, unii sunt arestați, în timp ce alții sunt pur și simplu trimiși în judecată, de multe ori nici măcar sub control judiciar. Dubla măsură este la ordinea zilei în DNA. Care nu doar că nu-i ia pe toți, ba chiar, folosindu-se de scuza asta, că n-are resurse să facă toate dosarele, chiar alege ce trebuie. Uite, Blaga. Știți când a fost chemat la DNA? Fix după ce decisese cu mai mulți pedeliști să ia puterea în PNL. Ce potriveală! Ce ghinion!

Corupția ucide.

E o prostie imensă, care merge însă excelent pe piață. Ne-o spun băieții ăștia din Justiție și ne-au spus-o și tehnocrații de ne-au spart. Sigur, multe lucruri ucid. Incompetența ucide, în cazul nostru. Prostia ucide. Și ucide mult mai mult decât corupția. La naiba, la noi, România ucide. Ăsta, corupția ucide, e un slogan prost și atât. Pentru că în România corupția a fost lăsată chiar de instituțiile statului, și de DNA deci, să ucidă. S-a ajuns aici pentru că aceste instituții nu au acționat, timp de 27 de ani. Așadar, instituțiile slabe, care sunt corupte, ucid. Asta putem spune. Iar DNA a contribuit din plin la nivelul ăsta de necontrolat la care a ajuns corupția. Deci DNA a ucis, lăsând corupția să se întindă peste România, timp de zece ani.

DNA aduce bunăstare

Asta e cea mai mare prostie care se tot spune. Atât de mare, că nu voi insista să o explic, pentru că ar însemna să vă pierd vremea aiurea. Ni se spune mereu că, dacă banii furați de unii și de alții ar fi ajuns în școli, în spitale, în infrastructură, ne-am fi făcut o țară din banii ăia pe care i-au furat corupții. La fel, doar un slogan. Banii se cheltuiesc fără cap în România de 27 de ani. Pentru că nu avem un proiect, pentru că nu funcționează instituțiile, pentru că suntem conduși de proști. Deci DNA nu aduce bunăstare. Aduce niște bani la stat, că de-aia sunt plătiți procurorii, iar banii ăia se împart iar în țară, fiind cheltuiți la fel de prost.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Dom’le, DNA-ul āsta putea justifica salariile primite dacā deslusea mânāriile fācute cu privatizarea. Altfel, nu o putea clasifica decât ca politie politicā.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.