Home / Scriitori / Cum devenea o actriţă curvă pentru Camil Petrescu

Cum devenea o actriţă curvă pentru Camil Petrescu

Zoom

Camil Petrescu putea avea impresii diametral opuse despre aceeaşi femeie. Dacă accepta să se culce cu el, era onorabilă. Dar dacă se mai culca şi cu altcineva, aceeaşi femeie i se părea demnă de tot dispreţul. 

Pe jumătate surd şi pe trei sferturi paranoic dacă era vorba de relaţii amoroase, Camil le pretindea fidelitate actriţelor care-i picau la aşternut, deşi le acroşa ca un cotoi disponibil. Cînd frumoasa Leni Caler, amestec de femeie fatală şi fată generoasă cu bărbaţii care o curtau, l-a primit în budoar, tînărul Camil ajunsese în culmea fericirii. 

Văzînd el că Leni, cea căreia îi dăduse lecţii de actorie şi îi citea pagini din creaţia lui literară, se întîlnea şi cu alţii, teribilul cuceritor a început s-o încondeieze. Femeie uşoară, vulgară, incapabilă de o iubire pură şi aşa mai departe. E drept că fără să-i dea numele, dar suficient de transparent încît să fie recunoscută. Leni Caler nu-şi începuse cu el viaţa sexuală şi n-avea nici un motiv să-i fie credincioasă. Nici idealistul Camil nu era bărbatul fatal care se credea, iar pentru actriţele din România nestatornicia făcea parte din fişa meseriei. 

(795 articole)

www.catavencii.ro

Adaugă comentariu

  1. Pe 15-a-noua a.c. am aterizat pe Henry Coanda Samsung si pina sa se dezmeticeasca ceata de intimpinare, m-am si repezit sa pun mina pe ultimu’ Catavencu… Ziarista, m-a’ntrebat “care Catavencu?” eu cu o replica in minte nedemna de privirile d-stra, am zis ACADEMIA Catavencu; hm, ce altceva? Cind am inceput rasfoiala, stupoare, necaz, amaraciune, lacrimi, chef taiat. Ce-i asta? Nu mai suna la fel, si-atunci mi-am amintit ca-n Iunie, cind eram pe plecare am citit un fel de “la revedere, aceeasi echipa, alta publicatie…” Abia acum am aflat de “Catavenci”! cu adevarat minune, ca-n desenul despre Shloim, numa ca nici eu n-am somn.
    Bravo voua!
    DS

  2. Daca te-ai dumirit e bine, daca nu te dumireai atunci tot ai fi ajuns la catavenci pina la urma, ca tot cititorul inteligent.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.