Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente semnificative din viața lui Radu Banciu

Momente semnificative din viața lui Radu Banciu

Zoom

1970 – Se naște Radu Banciu, într-o maternitate aservită lui Băsescu.

1978 – Copil rebel, greu de mulțumit, neadaptabil, Radu Banciu scrie pe tablă, înaintea unei ore de matematică, un mesaj de o duritate fără precedent: ”Doamna învățătoare, sunteți o mizerie!” În același timp, își critică cel mai bun prieten, despre care spune că nu reprezintă nimic pentru sportul mondial.

1979 – În timp ce colegii lui se plimbă cu bicicleta, Radu Banciu stă pe margine și comentează graseiat periplul lor prin cartier. În privința lui Vlăduț de la scara vecină lansează ipoteza că s-ar fi dopat cu Coca Cola, o substanță interzisă la acea dată în România.

1980 – Ia prima notă de 1, pe motiv că a copiat după Mircea Badea la un extemporal. Deși se vedea că Banciu copiase cuvânt cu cuvânt după colegul lui, învățătoarea a spus că lucrarea lui Mircea Badea e mult mai amuzantă și mai spontană, de-aia o și citește mai multă lume.

1982 – Se integrează cu greu în colectivul clasei, întrucât ceilalți copii fac mișto de el că e chel.

1984 – Scrie compunerea de mare răsunet ”Ce cărți aș lua cu mine pe o insultă pustie”.

1988 – La finalul clasei a 12-a, în cadrul unui discurs emoționant, le transmite colegilor și profesorilor că sunt niște nulități și că o să-i uite foarte ușor, deoarece n-au însemnat nimic pentru el, cum n-or să însemne nici pentru alții, deoarece oamenii de nimic nu marchează în mod semnificativ viața nimănui.

1989 – În zilele agitate ale Revoluției, iese pentru a apăra cu invective televiziunea. Reușește să rănească în orgoliu mai mulți lunetiști fideli dictatorului.

1998 – Se angajează în presa scrisă. Începe să-și jignească șefii, pentru a se face cât mai plăcut.

2000 – Prietenii află că Banciu îi vorbește de bine pe la spate. ”Frate, dacă ai vreo laudă la adresa mea spune-mi-o în față, nu vorbi de mine pe la colțuri!” îi spune cel mai bun prieten.

(878 articole)

www.catavencii.ro

Adaugă comentariu

13 comentarii + Adaugă un comentariu

 1. Lui Banciu numai coarne ii lipesc ca sa impunga

 2. pe cand un articol si despre badea? sau nu e voie?

 3. ”Mircea Badea, mai amuzant si mai spontan” ?… chiar asa?
  cam dezamagita.

 4. Nu e mare lucru sa fii mai amuzant si mai spontan decat Banciu

 5. Faina “biografia”. Mai putin partea cu Mircea Badea. Voi ori nu v-ati uitat la emisiunile lui Mircea Badea, ori sunteti fani Antena 3. Mircea Badea nu are umor. Mircea Badea se screme sa scoata ceva care oricum este de proasta calitate. Banciu, chiar daca sare calul de destule ori, are un umor nativ colosal.

 6. Si mie-mi place Banciu.As dori sa ne spuna,cam ce femeie-i place,ca de toate-si bate joc.Serios,macar sa ne dea un exemlu,O singura femeie din intreaga lume.

 7. Banciule,esti fenomenal.

 8. Mie cel mai mult imi place cand se chinuie sa n-o ia pe aratura si sa atace pe cineva de la PLD, Anturaj Basescu uitand ca e la B 1 si orientarea acestui post si atunci pune imediat placa Adrian Nastase.Saracu
  domnul nastase multora le-a dat de mancare cu ce s-ar fi ocupat ei daca dansul nu exista

 9. Daca si Banciu are umor e clar sa suntem o tara de tristi. Badea e mai hazliu, chiar daca nici despre el nu se poate spune ca are umor de calitate. Banciu urmareste emisiunile mai vechi ale lui Badea si preia glumele acestuia, doar ca nu le face cu Base ci cu Antonescu.

 10. Imi pare rau ca nu pot descoperi “umorul nativ colosal” laBanciu, dar de cate ori dau laB1 ma apuca greata

 11. Sarind peste faptul ca fiecare dintre cei doi reprezinta interese politice diferite si se comporta ca atare, totul se reduce la o chestie de preferinta si gust. Badea are un umor accesibil, usor de inteles presarat cu vocalize si trageri de timp. Banciu pe de alta parte e mai citit, are un umor fin cateodata, dar de regula intra cu berbecul in multime si loveste in toata lumea (toata lumea mai putin propozitia 1). Probabil agresivitatea i-a adus si antipatia publicului.

 12. Banciu e misto, dar presteaza la un post tv absolut abject. Jumatate din cei de acolo au fost pana mai ieri la Antena3, unde aveau opinii exact contrare celor pe care le au azi. Oribil!!!! Absolut oribil!!!! Si il mai au coleg si pe Turcescu :))) Penibil, absolut penibil. Urmariti-l pe Turcescu fara sonor, e un spectacol de sit down comedy incredibil. Cum face, cum se misca, ce grimase are, ce fatza de bufnita…..minunat :))

 13. Spune ce gandeste dar nu gandeste ce spune…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.