Momente semnificative din viața lui Radu Banciu

03 octombrie 2012 Dan Panaet -7 comentarii
Momente semnificative din viața lui Radu Banciu

1970 – Se naște Radu Banciu, într-o maternitate aservită lui Băsescu.

1978 – Copil rebel, greu de mulțumit, neadaptabil, Radu Banciu scrie pe tablă, înaintea unei ore de matematică, un mesaj de o duritate fără precedent: ”Doamna învățătoare, sunteți o mizerie!” În același timp, își critică cel mai bun prieten, despre care spune că nu reprezintă nimic pentru sportul mondial.

1979 – În timp ce colegii lui se plimbă cu bicicleta, Radu Banciu stă pe margine și comentează graseiat periplul lor prin cartier. În privința lui Vlăduț de la scara vecină lansează ipoteza că s-ar fi dopat cu Coca Cola, o substanță interzisă la acea dată în România.

1980 – Ia prima notă de 1, pe motiv că a copiat după Mircea Badea la un extemporal. Deși se vedea că Banciu copiase cuvânt cu cuvânt după colegul lui, învățătoarea a spus că lucrarea lui Mircea Badea e mult mai amuzantă și mai spontană, de-aia o și citește mai multă lume.

1982 – Se integrează cu greu în colectivul clasei, întrucât ceilalți copii fac mișto de el că e chel.

1984 – Scrie compunerea de mare răsunet ”Ce cărți aș lua cu mine pe o insultă pustie”.

1988 – La finalul clasei a 12-a, în cadrul unui discurs emoționant, le transmite colegilor și profesorilor că sunt niște nulități și că o să-i uite foarte ușor, deoarece n-au însemnat nimic pentru el, cum n-or să însemne nici pentru alții, deoarece oamenii de nimic nu marchează în mod semnificativ viața nimănui.

1989 – În zilele agitate ale Revoluției, iese pentru a apăra cu invective televiziunea. Reușește să rănească în orgoliu mai mulți lunetiști fideli dictatorului.

1998 – Se angajează în presa scrisă. Începe să-și jignească șefii, pentru a se face cât mai plăcut.

2000 – Prietenii află că Banciu îi vorbește de bine pe la spate. ”Frate, dacă ai vreo laudă la adresa mea spune-mi-o în față, nu vorbi de mine pe la colțuri!” îi spune cel mai bun prieten.COMENTARII
03 octombrie 2012, 17:17 Zara Popovici Răspunde

''Mircea Badea, mai amuzant si mai spontan'' ?... chiar asa?
cam dezamagita.

03 octombrie 2012, 17:53 Dan

Nu e mare lucru sa fii mai amuzant si mai spontan decat Banciu

05 octombrie 2012, 09:48 Rechinu

Sarind peste faptul ca fiecare dintre cei doi reprezinta interese politice diferite si se comporta ca atare, totul se reduce la o chestie de preferinta si gust. Badea are un umor accesibil, usor de inteles presarat cu vocalize si trageri de timp. Banciu pe de alta parte e mai citit, are un umor fin cateodata, dar de regula intra cu berbecul in multime si loveste in toata lumea (toata lumea mai putin propozitia 1). Probabil agresivitatea i-a adus si antipatia publicului.

04 octombrie 2012, 11:34 Tristan

Daca si Banciu are umor e clar sa suntem o tara de tristi. Badea e mai hazliu, chiar daca nici despre el nu se poate spune ca are umor de calitate. Banciu urmareste emisiunile mai vechi ale lui Badea si preia glumele acestuia, doar ca nu le face cu Base ci cu Antonescu.

04 octombrie 2012, 08:44 Cat27 Răspunde

Faina "biografia". Mai putin partea cu Mircea Badea. Voi ori nu v-ati uitat la emisiunile lui Mircea Badea, ori sunteti fani Antena 3. Mircea Badea nu are umor. Mircea Badea se screme sa scoata ceva care oricum este de proasta calitate. Banciu, chiar daca sare calul de destule ori, are un umor nativ colosal.

04 octombrie 2012, 12:35 Mosu

Imi pare rau ca nu pot descoperi "umorul nativ colosal" laBanciu, dar de cate ori dau laB1 ma apuca greata

04 octombrie 2012, 10:40 Elena Răspunde

Mie cel mai mult imi place cand se chinuie sa n-o ia pe aratura si sa atace pe cineva de la PLD, Anturaj Basescu uitand ca e la B 1 si orientarea acestui post si atunci pune imediat placa Adrian Nastase.Saracu
domnul nastase multora le-a dat de mancare cu ce s-ar fi ocupat ei daca dansul nu exista

05 octombrie 2012, 14:14 Dexter Răspunde

Banciu e misto, dar presteaza la un post tv absolut abject. Jumatate din cei de acolo au fost pana mai ieri la Antena3, unde aveau opinii exact contrare celor pe care le au azi. Oribil!!!! Absolut oribil!!!! Si il mai au coleg si pe Turcescu :))) Penibil, absolut penibil. Urmariti-l pe Turcescu fara sonor, e un spectacol de sit down comedy incredibil. Cum face, cum se misca, ce grimase are, ce fatza de bufnita.....minunat :))

07 octombrie 2012, 15:58 Andrei Răspunde

Spune ce gandeste dar nu gandeste ce spune...

09 octombrie 2012, 22:11 Rochi Răspunde

pe cand un articol si despre badea? sau nu e voie?

14 octombrie 2012, 22:05 Coarne Răspunde

Lui Banciu numai coarne ii lipesc ca sa impunga

29 iulie 2013, 15:35 Una Răspunde

Si mie-mi place Banciu.As dori sa ne spuna,cam ce femeie-i place,ca de toate-si bate joc.Serios,macar sa ne dea un exemlu,O singura femeie din intreaga lume.

29 iulie 2013, 15:37 Timeea Răspunde

Banciule,esti fenomenal.

Adaugă un comentariu
ARTICOLE SIMILARE
04 septembrie 2012 Mihai Radu PDL s-a retras şi rezistă în nunţi

PDL s-a retras şi rezistă în nunţi

 ► Elena Băsescu a scris pe Twitter că în urma căsătoriei şi-a păstrat numele. Din prostie însă, Eba a luat prenumele soţului...

citeşte mai departe
13 februarie 2013 Cațavencii <strong>Dumitru Dragomir:</strong> “Statul a băgat statul în insolvență – ați mai auzit așa ceva?”

Dumitru Dragomir: “Statul a băgat statul în insolvență – ați mai auzit așa ceva?”

CATEGORIA SAHARA PE DEAL Varujan Vosganian (ministrul Economiei): “Sîntem în administrația centrală ca noaptea în deșert, unde...

citeşte mai departe
05 iulie 2012 Nocturnul de control <em>Ceai Dansant?</em> Nu, mersi, mi se varsă berea

Ceai Dansant? Nu, mersi, mi se varsă berea

Unde: În Centrul Vechi, pe Covaci, aproximativ vizavi de 100 de beri, e Ceai Dansant, un loc în care am ajuns întîmplător, l...

citeşte mai departe
18 august 2011 Caţavencii <strong>Fişele lui Băsescu</strong> despre al doilea val al crizei

Fişele lui Băsescu despre al doilea val al crizei

Oamenii sînt deja prea mici pentru preşedintele nostru. Nişte biete furnici în calea afirmării globale a României, locul...

citeşte mai departe

Contact


Ştiri Femei Servicii Ştiinţă şi cultură Aplicaţii mobile

Adevărul Oraşul meu Adevărul Moldova Click! Foreign Policy Click! pentru Femei Click! Sănătate OK! Magazine Click! Poftă Bună AdevărulShop Historia Dilema veche Ştiinţă şi tehnică Adevărul mobile Adevărul iPhone