Home / Futezătorul / Paragrafe mici despre oameni mici

Paragrafe mici despre oameni mici

Zoom

Există foarte multe persoane semicunoscute care subzistă de ani buni în atenția publicului. Genul de oameni de care mi-ar fi silă să scriu un text întreg pentru că mi-ar fi jenă cu mine să mă gîndesc atît de mult în direcția lor, astfel încît să am o privire de ansamblu. Plus că majoritatea chiar trăiesc din mondenități mici. Scriind despre ei îi hrănesc, iar bunăstarea lor e fix opusul a ce vreau. Așa că îi voi trata pe scurt, cu scîrbă, că nu avem toată ziua de pierdut.

Sînziana Buruiană arată ca încrucișarea dintre o rață și un om. Și gîndește cum arată. Nu înțeleg cine sînt oamenii care o consideră sexy și de unde au apărut ei. Nu zic că e urîtă. Zic doar că e prea urîtă ca să fie prezentată drept o femeie frumoasă. Cred că are niște clienți foarte proști. Eu nu i-aș da bani pentru sex. Nu i-aș cumpăra nici măcar o apă plată. Chiar și să fac cinci minute de conversație cu ea ar fi efort prea mare.

Ogică are cea mai mică frunte de om cunoscută. Are fruntea atît de mică, încît din sprîncene îi pornește direct fruntea. Dacă se miră, sprîncenele i se ridică deasupra capului ca ochii la melc. Nu știu dacă a făcut pușcărie, dar, după față, aș paria că da. Și că acolo a spălat ciorapii șmecherilor pînă a avut impresia că a devenit și el unul.

DJ Harra este o tipă care mixează în țîțele goale. După asta îți dai seama că mixează foarte prost. Că dacă n-ar fi mixat prost, ar fi putut să scoată bani și cu tricou pe ea. Probabil că și eu, dacă scriam prost, aș fi scris în curul gol. Să vadă cititorii live cum mi se bălăngăne ritmic scrotul în timp ce tastez.

Ozana Barabancea, nu. Oprește-te din tot ce faci. De ce faci ce faci? Nu poți fi grasă într-un mod în care să nu vedem și noi?

Florin Pandele este multe lucruri: primar în Voluntari, soț al Gabrielei Firea, fin al lui Becali și gherțoi. Vă recomand cu căldură să căutați poze cu casa lui. Nici ultimul manelist nu are așa de mulți pereți auriți și așa de multe bibelouri chinezești ca el. Pe deasupra, nu există gard în Voluntari pus din bani publici pe care nu și-a trecut numele. Cum fac cocalarii cu cuțitul în copac, așa face el cu chestiile construite din bani publici. De parcă le-a făcut el din banii lu' mă-sa.

Pentru mine, Mădălina Ghenea e la fel de vedetă ca și periuța de dinți a lui Gerard Butler. Ca și periuța de dinți, era absolut banală pînă cînd a băgat-o un actor faimos în gură. Și exact la fel, a utilizat-o cîteva luni, pînă s-a uzat și i s-a terminat faima. Faima de accesoriu de om cunoscut.

Publicat în Cațavencii, nr. 21 (99), 2013

(260 articole)

www.catavencii.ro

Adaugă comentariu

  1. “Ozana Barabancea, nu. Oprește-te din tot ce faci. De ce faci ce faci?”
    am ras cu lacrimi, frate Radule

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.