Home / Raport despre starea ficţiunii / Acrobație la Trumpez

Acrobație la Trumpez

Zoom

Jurnalul lui Donald Trump (președinte de afaceri)

15 decembrie 2016

Dragă jurnalule, ieri m-a sunat Putin și m-a întrebat dacă n-am chef să facem o întrecere cu aviația de vânătoare, că s-a plictisit de când a căzut Alepul și nu mai are ce să asedieze. Evident, a trebuit să-l refuz. Obama nu mi-a lăsat încă țara pe mână și sărbătorile astea o să le petrec ca săracii, fără să fiu la cârma nici unei puteri mondiale. Chiar i-am rugat pe chinezi să mă lase să dau o tură cu țara lor, dar nici n-au vrut să audă. Au zis că n-au uitat ce-am zis în campanie despre ei și că să mă dau cu Rusia dacă am chef de superputeri mondiale care încalcă drepturile omului.

16 decembrie 2016

Iar m-a sunat Putin. Băiatul ăsta chiar n-are ce face. Mi-a zis că nu poate să mă înțeleagă și că am avut o strategie stupidă în campanie. De ce aș face un zid la granița cu Mexicul? Nu mai bine construiesc zidul mai în interiorul Mexicului și anexez tot ce rămâne la nord? N-are nici o logică să-l fac fix pe graniță. Cică n-am idee ce costisitor e să invadezi o țară de care te desparte un zid.

17 decembrie 2016

Putin cred că are minute internaționale sau ceva, mereu e pe telefon. De când am câștigat alegerile, mă tot sună, vrea să-mi propună marea afacere. Cică s-a uitat el pe niște acte mai vechi și n-am achitat toți banii pentru Alaska. În cazul ăsta, contractul spune că teritoriul se întoarce la vânzător, care are dreptul să instaleze acolo câte focoase nucleare vrea. I-am zis că e OK, poate să ia Alaska. Oricum, acolo e frig de mori. Eu nu vreau să mor de frig la mine-n țară.

 

 

 

Jurnalul lui Vladimir Putin (bagabont intercontinental)

15 decembrie

Dragă jurnalski, dacă poporul american l-a ales în mod democratic pe Donald Trump, a făcut-o pentru că își dorește o schimbare. Nu de asta mă votează și pe mine poporul rus de 16 ani încoace? Pentru că vrea altceva.

16 decembrie

Atunci cînd serviciile de informații m-au informat că vor să intervină în alegerile din Statele Unite ale Americii, inițial am fost ușor sceptic. Cine sîntem noi ca să intervenim în procesul electoral al unei alte țări? Apoi mi-am dat seama că băiatul ăsta este un om cinstit și muncitor care merită tot sprijinul nostru. Pînă la urmă, împărtășim aceleași valori, nu? Banii și ruinarea Americii.

17 decembrie

Mi-am dat seama că Donald Trump va fi un partener inteligent de discuție atunci cînd l-am sunat să-l felicit c-a fost ales președinte și astfel vom evita un război în Europa. M-a întrebat în ce țară e Europa, c-a mai auzit numele ăsta pe la consilieri. Cred că o să ne înțelegem de minune.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.