Home / Şoapte / Adunarea cu fracții în PSD

Adunarea cu fracții în PSD

Zoom

Sorin Grindeanu e sub dublă presiune: a președintelui Iohannis, care-l tot cheamă și-l sfătuiește să-l lase pe Dragnea baltă, și a DNA, care-i flutură, prin diferite canale, dosarul in rem pentru favorizarea infractorului. Pentru cei care au deschis gazeta mai tîrziu, trebuie să amintim dispariția lui Grindeanu de pe radarele PSD în ziua de 4 februarie, cînd partidul trebuia să ia decizia de retragere a Ordonanței 13. Cîteva ceasuri mai tîrziu, premierul a apărut cu o explicație aiuritoare despre o cabană la Ploiești, dar SPP confirmase, practic, prin Pahonțu, că omul fusese chemat la Iohannis. Așa stînd lucrurile, Grindeanu a trecut de la faza de argat al lui Dragnea la cea de valet cu crize de personalitate. În jurul proiectului său de sclavie moderată, semi-independentă și deschisă la propunerile de la Cotroceni s-a adunat o mînă de voinici din teritoriu, în frunte cu primarul Chirica din Iași. Fără ca Grindeanu s-o spună, această grupare vizează rămînerea la guvernare în condiții negociate cu Iohannis și preluarea partidului la un congres organizat în luna mai.

Altă grupare cu potențial de disidență e condusă la modul invizibil de Victor Ponta, care pîndește roata istoriei. În jurul fostului premier stau cu baioneta la armă numele cunoscute din fostele lui guverne: Robert Cazanciuc, Eugen Teodorovici, Rovana Plumb, Titus Corlățean. Jocul de popularitate și de încredere în partid e deschis, dar Ponta, ca și rivalul său, Dragnea, așteaptă cu sabia judiciară deasupra capului.

Gabriela Firea, cel mai bine cotat politician la nivelul popularității și încrederii în acest moment, se arată neinteresată de lupta din partid. Se face că împletește cu andrelele, ca o gospodină, programul promis bucureștenilor, dar picioarele îi joacă pe sub masă după cîntecul puterii. Firea n-are încă un plan, venirea ei la conducerea PSD așteaptă aclamațiile CEX.

Dragnea are încă de partea lui masa partidului și șefii din teritoriu, dar asumarea ultrapersonală a victoriei, a guvernului și a strategiei de corectare a codurilor penale l-a pus în situația de a prelua de unul singur înfrîngerea pe piept. Totuși, Dragnea are un aliat mare în partid: convingerea membrilor că, prin plecarea lui, PSD se va desface în felii și va fi servit la micul dejun de Iohannis.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Firea la conducerea PSD? Sa fim seriosi, chiar si pentru acest partid ar fi prea mult!

  2. Si totusi cine o sa iasa in fata dupa ce ajunge nea dragnea la racoare?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.