Home / Minireportaj / Agent provocator

Agent provocator

Zoom

M-am făcut prieten pe Facebook cu un arăbet de peste mări. Nu-l cunosc. Mi-a dat el friend request. Și-am acceptat. Poate e puțin gay. Poate mai mult. Nu știu. Nu contează. Nu m-am uitat atent la profilul lui.

Da-mi scrie maică-mea deunăzi. Și mă-ntreabă de noul meu prieten de pe Facebook. Arabul. Să trecem peste faptul că mama se interesază de contactele mele de pe Facebook – ne râdem altă dată de mine cu asta. Da’ mă-ntreabă dacă-l cunosc pe arabul în chestiune. Și-i zic că nu. Și ea că cică să mă uit mai bine, c-ar fi cam dubios arabul. Că are niște poze cam ciudate. Și că, dacă nu-l cunosc, mai bine să-l șterg, delete, pa, la revedere.

Mă uit și eu la pagina omului și, na, ce să zic, un băiat ca toți băieții – niște poze pe la mare, cu niște câini, cu niște pisici, nițel fotbal, niște concerte pe unde fusese, câte-o freză, alea, alea. De Facebook. Nu văd nimic incriminator. Nimic anormal. E drept că erau și niște steaguri de arăbeți în unele poze, care se fluturau în vânt. Și, dacă tot o luăm așa și vrem să fim mai catolici decât Papa, e drept că le flutura cam mândru și cam triumfător.

Da. OK. Bine, bine. Înțeleg ce zici. Îl șterg.

Dar, totuși – înainte să-l șterg pe arăbet –, se poate ca steagurile să fie doar de la un club de fotbal de la ei de p-acolo? Că nu mă pricep la steaguri. Poate e doar mândru și le flutură. Poate omu’ nu e pe grupări. E posibil?

În cazul ăsta, și doar ăsta, dacă-i dau tăiete, cine marginalizează pe cine? Cine e prejudicios? Rasist? Cine e agresorul?

(55 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.