Home / Raport despre starea ficţiunii / Alegătorii din Teleorman, înțepați cu o furculiță la urne ca să dovedească că sînt vii

Alegătorii din Teleorman, înțepați cu o furculiță la urne ca să dovedească că sînt vii

Zoom

Metodă mai puțin ortodoxă de a departaja alegătorii vii de cei morți, în Teleorman. Astfel, pentru a preveni fraudele electorale de la alegerile precedente, președinții de comisii au hotărît înțeparea preventivă a tuturor votanților înainte ca aceștia să intre în cabina de vot. Cei care au reacționat la stimulul dureros și au sîngerat, dovedind astfel că sînt creaturi vii, cu sînge cald, au putut vota nestingheriți în schimbul unei sacoșe cu ulei și zahăr, în timp ce toți ceilalți au fost rugați să se întoarcă la monumentele lor funerare și să revină abia la alegerile următoare, cînd poate vor avea mai mult noroc.

“Am fost întors din drum doar pentru că în 2014 am murit înecat cu o ureche de porc la Festivalul Piftiei din Ciolănești”, povestește unul dintre cetățenii care au dorit să voteze dar nu a fost lăsat. Nu e normal să mi se interzică un drept fundamental. Nici măcar nu mi-au făcut parastasul de 7 ani. Practic nici nu m-am răcit bine. De-aia merge țara asta în halul în care merge. Pentru că oamenii onești nu sînt lăsați să voteze! O să vedeți! În curînd n-o să ne mai lase nici măcar să primim pensii sau să ocupăm funcții publice! Îți vine să te învîrți în mormînt și mai multe nu!”.

Potrivit statisticilor oficiale măsurile de precauție s-au dovedit a fi totuși inutile, doar 2% din moroii din județ prezentîndu-se la urnele funerare

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Într-adevăr , măsurile de precauție au fost inutile . Între votanții vii şi cei morți nu era mare diferență .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.