Home / Gadgeta de perete / Allview AX1 Shine: Veta, mi-ai văzut tableta?

Allview AX1 Shine: Veta, mi-ai văzut tableta?

Zoom

Există un interval de timp extrem de periculos în viața unui om, cîndva între momentul în care ia salariul și secunda în care trece pragul casei cu el, în care mintea lui nu mai funcționează corect. În timp ce doi neuroni stingheri strigă la perete “Rate la bancă, întreținere”, toate celelalte celule din corpul său urlă la megafon: “Ia-ți o jucărie nouă, ia-ți o jucărie nouă, ia-ți o jucărie nouă!”.

Așa apare nevoia urgentă de a-ți cumpăra o tabletă, pentru că smartphone și calculator ai deja, însă unul are ecranul prea mic, iar celălalt are ecranul prea mare. În fond, pînă și Moise avea tablete, deci nu e o nebunie așa mare. Problema e că de la apariția primei generații de iPad și pînă acum, pe piață au apărut zilioane de modele de tablete, mai mari, mai mici, mai ieftine, mai scumpe, deci cum știu care-i cea mai bună? Răspunsul e destul de simplu. Contează prețul, în rest, toate sînt făcute în China și toate fac același lucru: te lasă să te joci Angry Birds în timp ce stai pe budă și să te uiți la filme în timp ce stai în pat, restul opțiunilor contează prea puțin. Niște băieți din Brașov, Allview pe numele lor de scenă, au sesizat oportunitatea și au decis să profite de ea. Au lansat AX1 Shine, o tabletă de 7 inci care face exact ce scrie pe cutie: rulează Android 4.0.4, are un procesor dual-core de 1Ghz, display multitouch capacitiv, GPS și toate celelalte chestii serioase pe care o tabletă serioasă le face. Diferența e că, spre deosebire de concurența de la Samsung și Apple, AX1 Shine le face la un preț mult mai prietenos. Desigur, poate că ecranul nu-ți dă aceleași furnicături pe șira spinării ca la iPad, și aluminiul nu se îmbină la fel de frumos cu plasticul ca la Samsung, dar în rest, totul e acolo: slot de card SD (dacă ai unghiile necesare ca să-l deschizi), 3G integrat (dacă ai un ceas enorm nu se uită nimeni ciudat pe stradă), mufă de HDMI, baterie cu autonomie decentă, GPS pentru cînd te pierzi în cămară, două camere foto ca să-ți pui mîncarea de urzici pe Facebook și, nu în ultimul rînd, uTorrent pentru acele momente speciale ale zile în care cinefilul din tine vrea să vadă televiziune de calitate.

Publicat în Cațavencii, nr. 6(84), 2013

(5989 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.