Home / Scriitori / Alte întrebări

Alte întrebări

Zoom

Se întreba cineva pe Facebook ce-ar putea spune contramanifestanții despre care tot pomenește amenințător Codrin Ștefănescu, fostul peremist agitat, trecut la PSD. Că susțin corupția? Că vor să-i vadă scăpați de dosare pe politicienii care au asemenea tinichele legate de coadă? Sau că visează ca România să ajungă un paradis al hoțiilor de la stat și al abuzurilor în serviciu?

Așa că Dragnea și Tăriceanu au ales să retragă ordonanța, scoțînd castanele din foc cu mîna lui Grindeanu. Dar asta numai după ce în PSD a început să plouă cu demisii, și nu dinspre membrii de jos, ci dinspre cei de sus, care nu mai vor să audă de actuala conducere a partidului în frunte cu Liviu Dragnea. Bașca manifestațiile care, în loc să se stingă de la sine, cum spera Dragnea, au tot crescut și s-au înmulțit.

Și, imaginați-vă, Ion Cristoiu, analistul la care pesediștii se uită mai nou ca la Ioan Gură de Aur, a băgat un pronostic teribil. Că se rupe PSD-ul din cauza manifestațiilor. De obicei, Jac de la Găgești n-o nimerește cu anticipările lui, ceea ce nu-l împiedică să facă altele, după principiul răposatului Brucan: „Dacă o nimerești e bine, dacă n-o nimerești, asta e!”. Sînt însă destui pesediști care i se spovedesc lui Cristoiu „ca surse” și îi cer sfatul ca unui guru de toată încrederea.

Pentru cei care manifestează, jocurile pe care le face Cristoiu nu mai înseamnă nimic. Infatigabilul Jac e privit ca o rîșniță care nu rîșnește nimic, ci doar își dă cu părerea, la plesneală. În schimb, pentru pesediștii bătrîni, bobii în care a dat Cristoiu, că se rupe partidul, funcționează ca un avertisment: nu care cumva să facă asta, că se alege praful de ei!

Tinerimea pesedistă, însă, pare tot mai imună la Apocalipsa prevestită de Cristoiu. E prima oară cînd pesediștii mai noi în acest partid simt că au de ales între Dragnea și nemulțumirea publică. Numai că asta nu înseamnă ruperea partidului, ci mai degrabă că cei care demisionează azi din PSD o fac cu gîndul că se vor întoarce acolo după căderea lui Dragnea și a trupei sale. Drept care, ca să nu i se întîmple acest pocinog care l-ar putea termina politic la nici două luni după victoria în alegeri, Dragnea s-a păgubit de ordonanță și i-a pus gînd rău și ministrului Altă Întrebare, încît Grindeanu, presimțind că și lui i se pregătește ceva, a început să miște în front.

(1387 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Nu era mai bun partidul unic, sau n-ar FI mai bun?

  2. Cristoiu o sa va priveasca, pentru a cata oara, inapoi cu manie…

  3. Birchall. Un nume curat românesc.
    Io cred că madam asta, cu toate școlile ei occidentale, trage către KGB dimpreună cu tot PSD-ul. Părerea mea! 🙂

  4. Ar fi mai bună U S R.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.