Home / Festival / Animata mîine-i gata

Animata mîine-i gata

Zoom

Pînă duminică inclusiv, puteţi să frecventaţi a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, o chestie la care, personal, merg de vreo trei ani încoace, întotdeauna cu plăcere la început, dar şi cu obiecţii la sfîrşit. Demografic vorbind, din cîte am văzut, festivalul n-are cum să crească, dar în principiu, target-ul lui rămîne acelaşi: în mare parte hipsteri, printre care se infiltrează, fără să-ţi dai seama, şi cinefili adevăraţi.

Ce-am prins pînă acum să văd de-a-ntregul e 9, o producţie americană, ajunsă tîrziu la noi (filmul e din 2009), pe care şi-a pus numele Tim Burton, însă doar ca producător. Deşi are parte de o distribuţie de calibrul celor de la Pixar (Christofer Plummer, Elijah Wood, Jennifer Connelly etc.), 9 pare să fie un film care nu ştie clar ce vrea. Pare o animaţie de familie (dar a primit rating PG-13), pare un film făcut pentru încasări. Dar, stilistic cel puţin, are aerul unei pelicule independente. 

Altminteri, festivalul de animaţie nu uită de publicul principal şi, în fiecare zi la matineu, au parte şi copiii de nişte proiecţii speciale. Cît despre noi, ăştia care, nici mari fiind, nu ne oprim din urmărit desene animate, le avem şi noi pe toate: de la 3D-uială independentă, la animé-uri de lungmetraj, trecînd prin stop-motion şi animaţie clasică. De urmărit neapărat: Creepy animation night, unde, în ciuda înghesuielii şi a vînzolelii, de obicei merită.

(143 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.