Home / Șut şi ţară / Anul sportiv 2017, între feminism și fotbalism

Anul sportiv 2017, între feminism și fotbalism

Zoom

În Statele Unite, cuvîntul anului 2017 a fost, cică, „feminism”. Mare șmecherie, n-am ce zice! Nu tre’ să vină Licuriciul Mare să ne spună nouă care-i treaba. La noi, în anul ăsta, la fel ca-n anul trecut și ca de cînd ne știm, tot femeile sînt pe primul loc. Simona Halep este numărul 1 mondial, o însoțesc și toate celelalte frumoase românce din Top 100 WTA. Cristina Neagu rămîne number one în lume, e un Messi al handbalului, chit că nu-i place comparația. CSM București parcă-i Barcelona, iar Naționala noastră feminină (deși, acum, eliminată prematur) va ajunge departe, pariem, la următoarele Mondiale. La ping-pong sîntem reginele continentului, chit că, spre deosebire de altele, n-avem asiatice naturalizate în lot. Scrimeurele, cum le știam, au rămas aceleași muschetare de temut. Am înfruntat greutățile și am bătut zdravăn – la haltere și box. Așa că să nu mai vină yankeii să ne dea nouă lecții. România rămîne aceeași țară frumoasă și puternică, de gen feminin. Bravo, fetelor!

Bun, revenind acum la ale noastre, după o cuvenită reverență adresată doamnelor, ne întrebăm, mînca-v-aș pana voastră de bagabonți: care-i cuvîntul anului 2017 în fotbalul masculin din România? Este „pesimism” sau „optimism”? Greu de zis. Echipa națională a ratat trist calificarea la Mondiale, dar, pe partea ailaltă, am scăpat de Christoph Daum, cel mai slab antrenor din (cel puțin) ultima jumătate de secol. Am avut o singură echipă calificată în grupele europene, dar aia, Steaua, s-a și calificat mai departe, în primăvara europeană. Pînă și Gigi Becali s-a lămurit cît de important e să construiești un centru de copii și juniori – aspect pozitiv. S-a jucat cum s-a jucat în campionat, da’ parcă ceva mai curat. Arbitrii au greșit, ca de obicei, da’ parcă nu chiar atît de intenționat. Pe scurt, privit simplist, de sus, după 365 de zile în jurul balonului rotund, anul fotbalistic 2017 nu are un specific anume, un cuvînt care să-l definească. Dacă o fi avut, găsiți-l voi, hahalerelor!

S-au petrecut chestii triste, s-au ivit și niște muguri de tineret-speranță. Despre toate astea vom vorbi și-n 2018. Poate că la anu’ vom scăpa de Burleanu. La anu’ și la mulți ani! Hai România!

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Steaua e numai una, pacat ca e la Becali, dar tot mai bine decat la Pitzi.

  2. Excelent articol pt. un inceput de an!!! Expresia „RO e de gen feminin” e greu de uitat!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.