Home / Dark side of the baloon / Apă pentru aroganți

Apă pentru aroganți

Zoom

Cel mai bun lucru care putea să i se întîmple Stelei era să fie învinsă în Giulești. Asta după ce ordinul de zi lui Gigi, cînd i-a trimis la luptă, a fost: Fiți aroganți!

Singura diferență dintre Steaua de acum – cea care s-a calificat cu Ajax, a bătut Chelsea și conduce detașat în campionat – și echipele Stelei din ultimii ani este dată, exclusiv, de Reghe și echipa lui. Cei din lotul de mercenari profesioniști de la Urziceni au fost fotbaliști cît timp i-a antrenat Dan Petrescu. La fel ca mai toți ceilalți jucători care au trecut pe la Steaua în ultimii ani, aduși de cuplul Țociu-Palade, sau Gigi-Meme, cum își spun ei, pe numele de patroni și manageri umoriști.

În Postul Paștelui, creștinul Gigi vrea aroganțe, își premiază jucătorii de la patru goluri în sus, face cinste cu șampanie și bulz doar la spectacol, la măcel, cum zice, schimonosindu-se ca unul tăiat de cufureală. Ăsta a fost visul lui: să aibă o echipă bună ca să facă mișto de celelalte echipe și, mai ales, de "cîinii" de la Dinamo, de "țiganii" de la Rapid, de Porumboiu și Niculae. Că Meme atît a așteptat ca să-și ridice minijupa-n cap și să se tăvălească în convulsii e de înțeles. Dezamăgirea a venit din partea lui Reghe, cel care tocmai prin echilibru și declarații puține a reușit să facă o echipă. Vom lua campionatul la o distanță de 24 de puncte, iar la anul la una de 25 de puncte! – acestea nu sînt declarațiile unuia care are pe primele trei locuri ale listei sale de pregătire munca, disciplina, seriozitatea.

Ar trebui să-i lase pe Gigi și pe maimuța lui să defileze aroganți, iar el să-și vadă de treabă, adică de muncă.

Publicat în Cațavencii, nr. 15(93), 2013

(1210 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.