Home / Gadgeta de perete / Apple mută parolele în cablul de alimentare

Apple mută parolele în cablul de alimentare

Zoom

Sună a gluma SF, dar nu e: iCompania vorbeşte foarte serios şi a depus deja toată documentaţia necesară unui patent cu acte-n regulă. Aşa că, în curînd, veţi putea uita lejer parole foarte complicate şi veţi murmura discret “Cablul ştie!” Asta dacă n-aţi uitat pe unde l-aţi pus.

Cum funcţionează? Documentaţia (PDF) o spune clar: fiecare cablu vine dotat cu un mic modul de memorie, capabil să reţină fie o parolă criptată, fie o întrebare ajutătoare, în timp ce cheia e plasată bine-mersi pe computerul sau smarphone-ul ataşat. Aşa, să fie fanii Apple siguri că doar gadgetul corect poate accesa secretele stocate.

În caz că nu v-am convins deja, v-o spun direct: proiectul e sigur. Adică e sigur că îi va face pe hoţi să vă fure şi cablul, ceea ce ne aduce la partea a doua a planului securistic: dacă sînteţi complet paranoici, Apple vă promite că o halcă din parola criptată poate odihni la fel de bine şi pe un server. Unul legat de-o halteră de 50 de kile, că nu se ştie niciodată cît de hotărîţi pot fi hoţomanii.

(975 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.