Home / Șut şi ţară / Armata e cu oi!

Armata e cu oi!

Zoom

Sună cu tîlc, ca o parabolă de Crăciun. Sezonul se încheie pe 22 decembrie, cu clasicul Steaua-Dinamo în Cupa Ligii. Cam așa a fost și acum 27 de ani, la Evenimente. Armata a înclinat balanța Revoluției, băieții cu ochi albaștri de la Dinamo au cîștigat (bani, căcălău!) meciul Reformei și al Tranziției. Iar consecințele acestui Mare Derby între ofițeri cu mîinile pătate de sînge, frați români, le suportăm pînă-n ziua de azi. Stăm zgribuliți prin peluze, scuipăm înciudat la semințe. Huiduim, înjurăm, măcar dreptul ăsta ni l-am cîștigat (printre multe altele), după ce a ieșit poporul în stradă. Se întîmplă chestii mult prea ciudate în țărișoară și, mai particular, în fotbalul nostru și al ei.

De exemplu, una din ultimele bizarerii ni se pare asta cu CSA Steaua, clubul Armatei. S-au gîndit niște mari strategi să-și facă club de fotbal, pe bani mulți, de la buget – 300.000 de euro, doar pentru Liga 4 sau 5, încă nu se știe. L-au atras și pe inegalabilul Marius Lăcătuș, icoana Stelei Maxima, în această operațiune cel puțin hazardată. Atît i-a dus mintea pe contabilii cu epoleți din MApN. Unde merge avionu’ sau fregata, merge și un club second-hand, finanțat supraevaluat din bănișorii contribuabilului.

Acum să vezi masacru! Se înfierbîntă conflictul între Armata Țării și Oastea Domnului Becali, între Steaua cazonă și Steaua creștină. Și nu-i că oierii ar fi mai breji decît ofițerii. Cu aroganțele lui Gigi și echipa lui (mulgătorii rîsului) au reușit să adune doar vreo două sute de spectatori pe Arena Națională, la meciul cu Timișoara. Acum niște ani, la istoricul Poli-Steaua (1-8), gemea stadionul de lume. Cu 8 (opt) boabe încasate, cînta galeria violetă ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Azi e altfel, mai pustiu. Nu mai sînt atîția spectatori, dar în schimb sînt mai multe echipe.

Există cel puțin două Poli Timișoara, vreo trei Rapid, două-trei Dinamo, cam două U. Craiova. Uite, acuși se pune și de două Steaua. Tre’ să fie un complot, ca la Revoluție, de tot vor ăștia să ne divizeze, să tot tragem unii în alții. Să nu ne lăsăm păcăliți încă o dată. Rămîneți pe baricadele fotbalului. Hai România, Crăciun fericit!

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.