Home / Gadgeta de perete / Atenţie la ţeapa Firefox7.org

Atenţie la ţeapa Firefox7.org

Zoom

Dacă vreţi musai să descărcaţi Firefox 7, atunci băgaţi-vă în cap  că 1) site-ul oficial e http://www.mozilla.org şi 2) Google a devenit teren de joacă pentru toţi escrocii şi ţeparii de doi lei. Detalii, mai jos.

O simplă căutare cu  “firefox 7” sau “firefox7” (vezi poză) aduce drept prim rezultat “firefox7.org”. Rezultat de care nu scăpaţi nici dacă sînteţi mai tech-savvy şi căutaţi “firefox 7 download”, unde mizeria asta http e pe locul 2. Ştiu că sună ca o sursă legitimă (se cheamă Firefox şi e prezentată de Google în poziţie de top), dar e la fel reală ca o sticlă de Château Margaux făcută în China. Pentru că, pură coincidenţă, şi site-ul tot acolo e înregistrat, pe numele onorabilului Xiaojuan Zhang, un e-bişniţar local.

Deocamdată site-ul e curat, zic epidemiologii de la Sophos, aşa că îl puteţi folosi dacă vă plac kit-urile la mîna a doua. Pe de altă parte, nu uitaţi nişte mici amănunte legate de timp:

►un update cu un Troian, un keylogger şi alte bucurii din astea durează mai puţin de un minut

►formatarea şi reinstalarea Windows-ului durează o oră sau două

►ploaia de înjurături de după infectare durează în funcţie de creativitatea utilizatorului. Şi voi sînteţi români, deci am toată încrederea

(954 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Ce bine ca-s tech savy si folosesc si Chrome in loc de Firefox

  2. stii cum e vorba aia: nu poti sa te … in gusturile omului..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.