Home / Români, treceţi furtul! / Autostrăzi de România: scurte, scumpe, dar bine păzite

Autostrăzi de România: scurte, scumpe, dar bine păzite

Zoom

Nu știu cum vă petreceți voi nopțile, dar noi n-am mai închis un ochi de prin clasa a doua, de teamă ca nu cumva să vină nemții ori francezii și să ne fure modelul autohton de autostradă. O știți, aia scurtă, scumpă și cu o durată de viață mai scurtă decît răstimpul de care a fost nevoie pentru construcția ei. Noroc cu băieții și fetele de la CNADNR care, în infinita lor înțelepciune, au decis să investească niște bănuți și în servicii de pază. Căci ce autostradă mai e și aia care nu e dotată cu niște badigarji aleși pe sprînceană de la niște firme bine conectate? Unde mai pui că, dacă s-au dus niște sute de milioane pe construcție, se mai pot duce liniștite încă vreo cîteva milioane pe pază. Prin urmare, pe data de 9 mai, CNADNR scos la mezat două contracte pentru pază și servicii de patrulare pe raza autostrăzii A1, între Cunța și Ilia și între Ilia și Rîmetea Mare. La prima licitație s-au prezentat doi ofertanți și, pentru numai 6,5 milioane de lei plus TVA, contractul a fost cîștigat de SC Axis Security SRL din Deva. La cea de a doua licitație, dintre cele două firme doritoare a fost lăsată să participe una singură, aceeași Axis Security SRL din Deva, care a și cîștigat cei aproape șapte milioane de lei plus TVA, cît va costa paza bucății de drum.

Cum era de așteptat, deși Axis Security e o firmă înregistrată în 2012 și avea număr de 35 de angajați anul trecut, ea face parte din Axis Holding. De fapt, firma e un fel de prelungire a Axis Corporate Security SRL, firmă deținută de Ionuț Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga. Firmă care, dacă e să ne luăm după denunțurile unora și dosarele instrumentate de procurori, primea contracte pe bandă rulantă, cu dedicație. Ei bine, după ce se spărsese buboiul contractelor primite de ginerică, iar pe numele lui apăruse un dosar penal pentru evaziune, firma Axis Corporate Security și-a cerut insolvența. Numai că, ce să vezi, la cutie aștepta un alt SRL, ăsta cu contractele de săptămîna trecută, înregistrat tot în Deva, la cîteva străzi distanță, și care a preluat de la vechea firmă site-ul, clientela, ba chiar și metehnele. Iar un contract din ăsta de pază trebuia neapărat semnat. Căci, se știe, vine vara, iar de la căldură, dacă nu e bine păzit, asfaltul se dilată și ne trezim la toamnă cu cine știe cîte mii de kilometri de autostradă.

(476 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.