Home / Serial killer / B.D. se întoarce

B.D. se întoarce

Zoom

Nu, nu de seria comică socialist-comunistă cu milițieni moraliști va fi vorba mai departe, ci de Pacific Heat, serialul animat australian de pe Netflix care e tot despre un fel de Brigadă Diverse: o unitate specială de misiuni sub acoperire formată din doi agenți și două agente trimisă pe teren să rezolve diferite cazuri dificile, de la furtul unei butelii dintr-un club de strip-tease la răpiri spectaculoase de pisici sau luări de ostatici căței. Mă rog, exagerez, nu chiar astfel de cazuri, dar, fiindcă se vrea o parodie a serialelor polițiste procedurale, cam ăsta trebuia să fie registrul de situații care necesită intervențiile în forță ale echipei de șoc, judecînd după felul cum membrii ei fac pe proștii cu rîndul, în speranța de a smulge niște hohote de rîs telespectatorului, care zîmbește cel mult din milă. Căpitanul Panait și plutonierul Căpșună erau măcar vag amuzanți prin obstinația cu care vînau infractori mărunți prin toată țara, dar păcălicii ăștia, care sînt cînd retarzi, cînd genii detectivistice, merită doar un rînjet a batjocură.

B.D.-ul din titlu mai poate veni și de la Bandă Desenată. O bandă desenată în mișcare de animație obosită, stil anii ’70, cu un scenariu mai subțire decît foița de țigară și cu personaje șterse, fără personalitate, pe care nici nu te obosești să reții cum le cheamă. Un Archer impotent, cu mai puține referiri sexuale, dar cu foarte multe momente de incompetență, care transcend frecvent ecranul spre realizatori, cărora nu le-a ieșit mai mult de o copie submediocră. Din cauza dialogurilor foarte rapide, combinate cu accentul ciudat al englezei de la Antipozi și cu încălecarea replicilor (actorii au tendința să vorbească unii peste alții), nici puținele poante repetitive nu se mai aud în cacofonia sonoră generală (pleonasm intenționat).

Nu pierde timpul cu rebutul ăsta. Dacă ar exista o Zmeură de Aur pentru seriale animate, Pacific Heat ar cîștiga lejer la aproape toate secțiunile.

Pacific Heat, 2016- , tentativă de satiră animată low-cost, creat de Rob Sitch, Santa Cilauro și Ton Gleisner, difuzat de Netflix.

(497 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Multumim pentru recenzie, dar cred ca ar fi mai util de aflat ce merita vazut de pe acesta platforma ridicola. (eventual productii din decada noastra).
    Si mai util de aflat, ar fi alternativele decente la Netflix in Romania. (decent inseamna HD, DD 5.1, subtitrare ro si posibilitate de streaming integrata)
    Pentru cinefili exista Mubi. pentru IOS exista Simple Player, in rest…Dumnezeu cu mila

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.