Home / Șut şi ţară / Bandiții vechi și acoperiții noi

Bandiții vechi și acoperiții noi

Zoom

Săptămîna trecută am fost la o nuntă de aur, d-aia n-am scris la rubrică. Personal, ne-a picat bine. Ne-am veselit, am mîncat, am băut și, astfel, am digerat fără mari grețuri bătaia încasată de la Lewandowski – sau de la Polonia, cum îi zice oficial. Băi, da’ nu ne putem rezuma doar la bucuriile familiale – așa ziserăm, cînd ne-am întors. Aici e vorba de milioane și milioane de oameni, de România și de cel mai de preț bun al ei, echipa națională de fotbal. Nu poa’ să rămînă chiar așa. Un eșec fără precedent în calificări, tăticule, trebuie asumat. Trebuie lămurită și noima atîtor experimente burlifantastice.

A venit vara, vin și vacanțele suporterilor – e o vreme ideală ca să mai cîștigi timp. Pe asta se bazează și neo-oamenii de fotbal, băieții deștepți din economia FRF, cei obișnuiți să trăiască temperatura partidelor la grade superioare. Niște strălucite victorii cu Armenia și Kazahstan pe teren propriu, da, speră dînșii, vor mai drege busuiocul. Se va confirma că Daum este un selecționer serios, care acordă credit tinerilor, neamț, mai român decît românii. Ia gîndiți-vă: i-a bătut pe Chile, la Cluj (3-2), care i-au bătut pe Camerun la Cupa Confederațiilor (2-0), care Camerun bătea România la Mondialele din ’90 (2-1), cînd ne băteau și pe noi minerii, la București. Deci e clar că Daum face bine treaba. Ca pion german, a realizat obiectivul strategic, conform unui plan ticluit de cei care l-au avansat și pe Burleanu în funcția de comandant la FRF. Ideea este să îndeplinești ordinele – întocmai și la timp. Rezultatele or veni ele cîndva, dacă vor mai veni. Sînt douăzeci de ani de cînd echipa României nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial. Vor susține șmecherașii că mai e nevoie de încă pe atît pînă la implementarea sustenabilă a pseudo-revoluțiilor și pseudo-reformelor lor. Ne lași?

Felicitări, nea Mitică, felicitări, Nașule! Ați scăpat teferi și achitați din procesul cu nebunu’ de Mititelu. Uneori, cînd îi vedem pe tinereii ăștia teleghidați de la FRF, zău, parcă ni se face dor de niște bandiți bătrîni. Chiar dacă ne trece repede, cu greu ne putem abține să zicem vorba aia de veșnici și necondiționați suporteri ai Naționalei: parcă mai bine era pe vremea odiosului Ceaușescu, a lui Iliescu, Constantinescu și chiar a lui Băsescu! Hai – cu toate astea, cu toți ăștia, mereu, în veci și de-a pururi – România!

 

(309 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.