Home / Raport despre starea ficţiunii / Bani aruncați pe fereastră: În caz de război, armele noastre ar putea fi distruse de inamic

Bani aruncați pe fereastră: În caz de război, armele noastre ar putea fi distruse de inamic

Zoom

Alocăm 2% din PIB pentru dotarea armatei, dar cheltuim cu cap acești bani? Experții militari atrag atenția că nu e bine să cumpărăm arme chiar înainte să înceapă un război, deoarece acele arme vor fi distruse de inamic în timpul confruntărilor militare.

”Degeaba ne luăm avioane F-16 dacă pe urmă zburăm cu ele chiar atunci când e cel mai periculos: pe timp de război. Nu știu dacă vă dați seama, dar fix acela e momentul în care aviația inamică umblă ca să ne doboare nouă avioanele. Și atunci eu vin și vă întreb: ce folos că le-am cumpărat? Nu mai bine le luăm și noi pe timp de pace, când chiar poți să te bucuri de ele? Nu mai bine din banii ăia construiam școli și spitale? Uite, spitale chiar îți trebuie pe timp de război”, e de părere Maximilian Bibescu, un renumit istoric militar, autorul lucrării Strategii de război: Întoarce și celălalt obraz!

Bibescu e de părere că o să facem cu avioanele F-16 la fel ca în cazul autostrăzii Sibiu-Orăștie. N-o să treacă nici un an-doi, că o să ne plângem pe urmă că se prăbușesc pe capete și nu mai sunt bune, întrucât le-au doborât rușii.

 

(1478 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Cam sec.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.