Home / Raport despre starea ficţiunii / Barbarie sau spirit civic? Românii au început să-și întrebe porcii cu cine au votat înainte să-i taie

Barbarie sau spirit civic? Românii au început să-și întrebe porcii cu cine au votat înainte să-i taie

Zoom

Comportament bizar în rîndul românilor care taie porcul anul acesta. Potrivit unui sondaj de opinie, patru români din cinci spun că, înainte să taie porcul, l-au întrebat cu cine a votat la alegeri și chiar dacă răspunsul primit nu a contat foarte mult în economia situației, mulți dintre ei spun că au ținut cont de el atunci cînd s-au apucat de treabă. Petru Poneu din județul Hunedoara, de exemplu, spune că porcul său i-a mărturisit că a votat cu PNL-ul, lucru care l-a nedumerit și l-a făcut să se întrebe dacă porcul e sănătos la cap. “A trebuit să dăm porcul unor rude mai îndepărtate. Dacă avea vreo boală la cap și luam și noi cînd mîncam?” Un alt tăietor de porci, Dumitru Păsărică, din județul Constanța, susține că porcul său a votat cu USR-ul la alegeri, mărturisire care l-a făcut pe bărbat să rîdă de porc înainte de a-l tăia. “Săracul porc, mi-a fost și milă de el, am făcut-o mai mult ca să-i curm suferințele.” În același timp, Maricel Popescu, din județul Sălaj, spune că porcul său a votat cu PSD-ul. “I-am spus verde-n față că nu sînt supărat, sînt doar dezamăgit, după care am hotărît să-i aplic cea mai cruntă pedeapsă la care m-am putut gîndi. L-am lăsat să trăiască, pentru ca să simtă pe pielea lui ce a făcut.”

Deși torturarea porcilor pe criterii politice e interzisă de Uniunea Europeană încă din anul 2010, România continuă să fie o țară cu o puternică cultură agrară în care majoritatea legilor nu se aplică.

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,