Home / Raport despre starea ficţiunii / BOR amenință că se mută în Bulgaria dacă statul român elimină facilitățile fiscale

BOR amenință că se mută în Bulgaria dacă statul român elimină facilitățile fiscale

Zoom

Șoc și smerenie la nivelul conducerii BOR, după ce Eugen Teodorovici a anunțat că statul român ar putea impozita Biserica. Capii îndrăgitei instituții religioase spun că nu-i exclus ca BOR să-și mute toate operațiunile în Bulgaria, acolo unde sunt destule suflete de salvat la un preț mult mai convenabil pentru înalții ierarhi.

”Nu ne convine să plecăm din România, dar o vom face. Bulgaria e o piață la fel de bună și suntem convinși că și acolo vom găsi destule oi rătăcite pe care să le aducem pe calea cea dreaptă, în schimbul unui preț modic”, a declarat Patriarhul Daniel, în timp ce se uita pe Wikipedia ca să vadă cam ce populație are Bulgaria și care-i Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, în funcție de puterea de cumpărare.

În privința impozitelor pe care vrea să le introducă statul, Patriarhul a atras atenția că importante nu sunt taxele pe care le colectezi pe lumea asta, ci acelea pe care le strângi pe lumea cealaltă. ”Impozitele pe care statul le adună în lumea asta vremelnică sunt și ele trecătoare. Cum ai strâns banii la buget, cum îi dai pe altceva. Totul e deșertăciune. De ce să aduni bani de la Biserică atunci când știi că în secunda următoare acei bani dispar ca și cum n-ar fi existat, pe spitale, pe sutostrăzi sau mai știu eu pe ce prostie? Mă rog, treaba statului, păcatul lui. Eu nu mă bag.”

(1460 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.