Home / Serial killer / Burlacul și extratereștrii

Burlacul și extratereștrii

Zoom

Îl știți pe Jeff, luzărul de vreo 30 de ani, vînzător într-un fast-drink de smoothie-uri din mall, care trăiește în casă cu trei extratereștri în chiloți? Nu? Păi, ar cam trebui să-l știți. De ce? Pentru că, exact cum se spune și în genericul serialului Jeff & Some Aliens, de felul în care se comportă el depinde soarta omenirii: omuleții verzi cu antene luați în spațiul locativ de Jeff au fost trimiși aici de Consiliul Galactic într-o misiune de studiere a celui mai obișnuit pămîntean și de rapoartele lor depinde dacă umanitatea mai merită să trăiască sau urmează să murim cu toții, în chinuri.

Eroul nostru nu pare intimidat deloc de responsabilitatea asta imensă care ar trebui să-i apese umerii pînă la genunchi și face cam tot ce face un burlac imatur cu tricou pătat de sos de pizza obsedat de fosta prietenă. Și, în lipsa ei, de site-urile porno. Utilizînd, accidental sau nu, gadget-urile colegilor săi de apartament, Jeff și comisia formată din Sammy, Ted și Jimmy (durul, sensibilul și nătărăul) trec prin tot felul de aventuri care amînă raportul-concluzie de terminare a job-ului pentru care extratereștrii au venit și momentul promovării lor prin transferarea pe o altă planetă.

Fiecare episod e o fabulă modernă pe teme foarte diverse (adolescență și adaptabilitate la societate, comedianți blocați în umor de toaletă, dependență de Internet și ahtiere după faze virale), care pune în subtext întrebări cu răspuns dificil. Ai fi dispus să ucizi pe cineva ca să salvezi omenirea? Ai da niște ani din viață ca să ai ceva, orice – un Porsche roșu sau o iguană drept animal de companie (ca să constați apoi că nimic nu merită sacrificiul ăsta)?

Satirizînd aspecte ale unui banal cotidian văzut altfel, dintr-o perspectivă mai largă, extraplanetară, Jeff & Some Aliens este o parodie SF animată în stilul Rick and Morty, cu momente de umor negru asemănătoare, dar cu mai multe referiri sexuale și o morală la sfîrșit. Confruntat cu fel și fel de probleme și situații-limită, Jeff face greșeli după greșeli, cum am făcut/facem cu toții în viață, pe care le drege cumva pînă la urmă. Deocamdată, a reușit să salveze lumea. Nu se știe însă pentru cît timp.

Jeff & Some Aliens, 2017- , desene animate pentru adulți iresponsabili, creat de Sean Donnellly și Alessandro Minoli, difuzat de Comedy Central.

(488 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.