Home / Șut şi ţară / Burleanule, ne leși?

Burleanule, ne leși?

Zoom

Lewandowski n-aude, da’ le potrivește în ațe. A fost surd vreo cinci minute, grație tîmpiților din peluza noastră. Da’ și cînd s-a dezmeticit din șocul pocnitorilor, a făcut liniște – cu două boabe, scurt, consfințind astfel un 3-0 pentru leși, fără drept de apel. Le-am perforat plasa doar cu o petardă, aruncată de alți cretini. Așa s-au arătat la joc și băieții noștri, în importantul meci cu echipa Poloniei. Niște petarde.

N-ar fi c-am pierdut la scor. Se mai întîmplă. Da’ rău e că n-am jucat nimic. Și mai rău e că a fost de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat. În declarațiile de după meci, jucătorii își recunoșteau, resemnați, neputința. Christoph Daum, antrenorul, Neamțul Salvator, analiza calm dezastrul, ca și cum ar fi fost un comentator într-un studio TV. Iar tînărul președinte Răzvan Burleanu (de tineri avem nevoie!) dădea de înțeles că Proiectul merge înainte. Care plan, care Proiect? Se fac, mîine-poimîine, douăzeci de ani de cînd nu ne-am mai calificat la Mondiale. Mai așteptăm încă două decenii?

Copii & juniori? Yes, of course! Am răgușit tot țipînd pe tema asta, în epoca odiosului Mircea Sandu și a sinistrului Mitică Dragomir, bandiți de-ai noștri, din popor. Uite, acum veni imaculatul, curățelul Burleanu. Open minded, vorba aia, occidentalizat, ca afară. Mai lucrează la așa-zisele Centre de Excelență pentru juniori, pînă cînd seniorii vor rata iarăși calificarea, cu un expert german la timonă. Sub tînăra conducere FRF e cam ca la Transporturi. Avem masterplan-uri minunate, consultanță externă, studii de pre-fezabilitate, de fezabilitate, de draci-laci, da’ futu-i mă-sa, autostradă tot n-avem. Adicătelea, ca cum ar veni, preferabil ar fi să joace băieții ceva și să ne calificăm și noi. Azi, mîine, nu într-un viitor mereu promis, niciodată realizat. Pînă s-avem niște centre ca-n Belgia sau Olanda (mai durează!), puteam măcar să batem Muntenegrul și Kazahstanul și să obținem o înfrîngere onorabilă cu Polonia. Altfel, e degeaba.

Privim demagogic spre viitorul luminos, ne batem joc de trecut și, astfel, nici nu ne mai pasă de prezent. Cam ăștia sînteți, burlenilor! Hai România!

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.