Home / Jurnal apropologic / Burnei Pop operează învățământul românesc

Burnei Pop operează învățământul românesc

Zoom

De cât de puțin a avut nevoie Liviu Pop ca să se facă de râs! Oho, știam că e varză, dar credeam că va fi mai greu să-l faci de rahat în fața lumii. Nu, a fost extrem de ușor, omul nostru nu știa de ce se scrie, când se scrie, ”copiii” cu trei ”i”.

După ce nu ai avut manuale, după ce se plâng oamenii de școli neautorizate și după ce, înainte de începerea anului școlar, singura problemă în București și prin țară a fost ”moda” asta nouă cu autobuzul care să îi ducă pe elevi la școală.

Dacă aș avea un leu pentru fiecare știre cu ”Microbuzul care trebuia să-i ducă pe elevi la școală din comuna X stă parcat în fața Primăriei pentru că nu sunt bani să angajeze șofer”, probabil că acum m-aș fi putut retrage pe o insulă undeva în calea uraganului Irma.

Și ca și cum dezastrul nu ar fi definitiv, Pop a anunțat că pregătește o nouă Lege a învățământului. Pop. Am simțit același gol în stomac pe care l-aș fi simțit dacă Grapini ar fi spus că a terminat calculele și, într-adevăr, omul poate ajunge pe Soare. Ăsta e Pop și asta e reforma lui… Nu poți să stai liniștit gândindu-te că Pop are pe altcineva în spate care îi face calculele. Pe cine? Pe Cati Andronescu? Adică, na, Dragnea îl avea în spate pe Vâlcov când calcula deficitul și viitorul.

Ce trebuie să facă Pop ca să fie demis? Înțeleg, omul e o emanație de partid, în sensul că pare făcut de partid, în laboratoarele din Kiseleff: agresiv cu dușmanii zilei la Antena 3, ridicător de mână la toate porcăriile partidului, cu privirea în podea de fiecare dată când trece șeful, oricare ar fi el, dar cred că se găsesc și alții pe-acolo, cu o oarecare consistență.

Mare lucru, mă rog, nu are ce să mai strice la educația românească, măcar dacă învățătorii și profesorii vor înțelege ceva din măririle de salarii și tot ar fi ceva. Dar asta nu are nici o legătură cu ministrul Pop.

E groaznic să te gândești, totuși, că Pop va face o reformă. Simți aceeași strângere de inimă ca atunci când s-a anunțat că Burnei s-ar reapuca de operat din nou.

(1197 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.