Home / Anticrizul / Ca să nu se supere privatul

Ca să nu se supere privatul

Zoom

Când se vorbește despre unde suntem ca țară, discuția ajunge de fiecare dată la felul în care sectorul privat este năpăstuit cu consecvență de către stat. De când cu IT-ul, s-a format o nouă clasă de victime ale sistemului. Și în multe cazuri așa și e. Când înainte de prânz ai de făcut contabilitatea într-un fel și la întoarcere găsești pe birou trei alte noi taxe pe care să le plătești fără a tăia din salariul angajatului, asta sigur nu te face să zâmbești. Dar istoria ne învață că, în orice adunătură de victime, există și victime care se aliază cu agresorul și o duc mai bine. Sigur, avem și aici o nuanță: nu toți o fac din rea-voință. Unii o fac și pentru că, în vremuri de cruntă imbecilitate, e bine să profiți cât mai mult de resursele unui agresor prost. Ca, de exemplu, statul român.

Dacă vă întrebați ce mai face Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, aveți dreptate: nimic. Sigur, este necesară o nuanță: nimic util, pentru că, altfel, instituția pare să se fi blocat într-o mașină a timpului din care arde bani de dragul unui viitor pe care deja l-am trăit. În prag de 8 martie, instituția – al cărei șef vă provoc să îl ghiciți – a atribuit companiei de consultanță Deloitte un contract în valoare de peste două milioane de lei având ca obiect elaborarea unei propuneri „de politică publică în domeniul comerţului electronic, prin realizarea de studii, analize, evaluări şi formare”.

Practic, în Anul Domnului 2018, statul pune pe masă 2,02 milioane de lei pentru a afla ce mai e cu comerțul electronic. Asta în timp ce noi, restul, suntem până peste cap cu comerț electronic și marile motive pentru care nu este folosit mai mult țin de vecinii de Ev Mediu ai statului, care sunt speriați de carduri, sau de instituțiile publice rămase în lumea celor ce nu cuvântă și care încă te mai plimbă între ghișee cu formulare și „bani mai mărunți, că nu avem să vă schimbăm”. Dar, altfel, hai să vedem ce o fi cu comerțul electronic. Bani avem, să-i dăm de gard deci.

(118 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.