Home / Gadgeta de perete / Cache-ul zilnic: Facebook plăteşte minim 500$ pentru un bug proaspăt şi gustos

Cache-ul zilnic: Facebook plăteşte minim 500$ pentru un bug proaspăt şi gustos

Zoom

Da, titlul e pe bune: Facebook promite  cu mîna pe fundiţă să plătească  pentru orice tîmpenie, măgarie sau găuroi de securitate scăpat prin codul site-ului de socializare. Şi nu vă cantonaţi în acel 500 din titlu, suma promite să crească direct proporţional cu seriozitatea descoperirii.

Şi acum să trecem la veştile proaste, că sînt mult mai mişto. Mai întîi, nu vă grăbiţi să vă faceţi rate la plasmă şi maşină dacă nu vă pricepeţi strict la măgării de tip XSS (cross-site scripting) sau nu sînteţi felcer specialist în injectare de cod. Facebook nu oferă nici un sfanţ pentru mizerii prezente în aplicaţii şi site-uri  third-party, pentru vulnerabilităţi demne de nişte Denial of Service sau, şi asta e preferata mea, pentru tehnici de spam şi inginerie socială. Întîmplător, lista conţine fix chestiile care transformă Facebook într-o experienţă frustrantă. 

 

Am păstrat pe final şi o bomboană a exprimării corporatiste. Asta aşa, ca să ştiţi cu cine aveţi de-a face: “If you give us a reasonable time to respond to your report before making any information public […], we will not bring any lawsuit against you or ask law enforcement to investigate you.” Da, aţi citit bine. Dacă munciţi pentru noi şi aveţi răbdare cît Frumoasa Adormită pînă reparăm (şi asta în deplină tăcere, că nu ne place să facă mişto presa de noi că sîntem puturoşi şi îngălaţi), atunci nu vă dăm în judecată şi nici nu asmuţim poliţia asupra voastră. Pe mine m-au convins: au intenţii onorabile. Şi ciuma neagră e doar un curent artistic.

(954 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.