Home / Scriitori / Căciulița și fularul curajului

Căciulița și fularul curajului

Zoom

Cu ce tristețe de om în totalitate neînțeles și-a anunțat demisia de la Justiție Florin Iordache! Dar decît să vadă România ruptă în două, pleacă el din guvern, a zis Iordache, vrînd să dea de înțeles că cel mai inteligent cedează. În acest caz, el a demisionat deși, a precizat cu regret, s-a convins că lumea care manifestează în fața Palatului Victoria n-a citit ordonanța 13. Așa că el n-avea nici un motiv să demisioneze. Că oameni pricepuți la legi și ordonanțe i-au cerut să se astîmpere, asta n-a contat pînă de curînd pentru obraznicul ministru.

Cum s-a convins, însă, Iordache că protestele au avut loc pe necitite? „Întîmplător”, s-a dus în piață, printre cei care-i cereau demisia. Păi, dacă chiar s-a dus, atunci n-a nimerit acolo întîmplător, ci cît se poate de țintit. Dar dacă ținem seamă de precaritatea relațiilor cu limba română ale doctorului de Bălți, probabil că el o fi vrut să spună că s-a dus în mulțime împins de un trecător acces de curiozitate.

Cine vede de la distanță un miting la care iau parte zeci sau sute de mii de persoane, fără a socoti și cîinii de companie, poate avea impresia că, dacă te duci acolo, te pierzi în mulțime. Total greșit! Cînd la un miting apare o persoană cunoscută, ba chiar ministrul căruia i se cere demisia, informația se propagă rapid, din om în om, încît în cîteva minute toți participanții află cine a apărut printre ei. Totuși, imediat după așa-zisa mărturisire a lui Iordache că a fost printre protestatari, pe Facebook a apărut întrebarea dacă l-a văzut cineva pe acolo.

Nu l-a observat nimeni! Drept care fostul ministru a furnizat presei explicația că avea o căciuliță pe cap și un fular la gît, de-aia a trecut neremarcat. Dacă imprecisul Iordache o fi vrut să spună că s-a dus în piață cu fularul petrecut peste gură și căciulița trasă pe ochi, atunci mai treacă-meargă, pentru mintea lui, cel puțin. Dar taman încercarea sa de a se camufla ar fi atras atenția tuturor celor din jur, care nu se duc în piață ca teroriștii sau ca mascații forțelor de ordine, ci n-au nici o teamă că ar putea fi recunoscuți. Mai mult, de teama provocatorilor și a ultrașilor care le-ar putea strica mitingurile, dar și din orgoliul participării, oamenii se pozează și se filmează între ei, fără să protesteze nimeni că i se știrbește dreptul la imagine.

Cu obrăznicia slugii care sare la tine știind că are încuviințarea stăpînului, acest Iordache al ordonanței și-a permis să facă pe ministrul inflexibil pînă cînd Liviu Dragnea i-o fi spus: „La loc comanda. Scapă cine poate!”. Drept care Iordache vrea să facă pe eroul Justiției, camuflat de o căciuliță și de un fular.

(1367 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Ba, eu l-am văzut. Era cât pe ce să calc în el.

  2. Acest personaj grobian este ilustrarea vie a ‘clasei politice’ (personal nu sunt de acord cu sintagma pentru ca nu trebuie sa existe o bransa care azi este maine nu mai este) coboratoare din fesene. Au legalizat „virtuti” ca impostura, parvenitismul, nerusinarea, imbecilitatea, incultura, limba de lemn, s.a.m.d. Sa ne ierte Dzeu, dar dupa 27 de ani este cazul (acum ori niciodata) sa-i trimitem la haznaua istoriei. Sa nu se mai auda de ei. Doamne ajuta! Marian

  3. eu as fi calcat pe caciulita.facea „poc!” ca un balon ???
    sau „pssssssssssssss”…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: