Home / Minireportaj / Câinele de pe Wall Street

Câinele de pe Wall Street

Zoom

Mă întâlnesc recent cu o veche cunoștință. În trecut a avut niște afaceri care nu i-au ieșit, dar a trecut mult timp de-atunci și aproape a uitat de eșecuri, așa că vrea să încerce din nou. Momentan, are un câine pe care-l plimbă toată ziua prin parcuri. Când se apropie polițiștii comunitari îi pune repede lesa, ca să nu ia amendă, deși câinele, o corcitură de pechinez cu ceva, e mai mic decât o pisică și mai inofensiv decât o jucărie de pluș. Nu știu dacă pericolul amenzii e real, dar cred că-s urmăriți internațional care se feresc de poliție mai puțin decât amicul meu.

Când ne-am întâlnit, n-avea câinele la el, nu-l ia când știe că intră într-un local, dar a ținut să-mi arate poze de pe telefon. Era impresionantă galeria foto. Dacă o civilizație extraterestră i-ar găsi Samsung-ul, ar deduce din poze că telefonul i-a aparținut unui câine minuscul cu zgardă roșie. N-am apucat să văd totuși prea multe poze, pentru că s-a terminat bateria. Amicul meu mi-a explicat și de ce. Vorbise toată ziua la telefon cu un broker din Hong Kong care încerca să-i vândă acțiuni.

”Ce treabă ai tu cu Hong Kong-ul?”, l-am întrebat.

”Păi, n-am, dar a dat de mine pentru că am firmă. A crezut că am și bani ca să investesc. Cine știe unde mi-a găsit numărul…”

”Și ce-ai făcut?”

”Ce să fac? Doar n-am cumpărat acțiuni. I-am spus că nu vreau să investesc și că să mă lase-n pace. Dar degeaba. I-am închis și m-a sunat iar. Îți dai seama că m-am enervat și i-am zis să mi-l dea pe șeful lui la telefon. Abia după ce am vorbit cu șeful m-a lăsat în pace.”

”I-ai explicat că n-ai bani să investești?”

”A, nu. Nu m-am gândit.”

”Dar ce i-ai zis?”

”Că nu mai pot să vorbesc. Se apropie o patrulă de poliție și iau amendă dacă nu pun repede cățeaua în lesă.”

(1477 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. si pe mine m-a sunat una din ukraina si unu din polonia sa cumpăr actiuni
    dar n-aveam cătelul la mine asa că i-am închis din prima

  2. E atat de tare, incat si daca nu e adevarata merita data mai departe. Mi-l si inchipui pe supervisorul brokerului din Hong Kong: „sefu, va fac legatura cu unu din Bucale care refuza sa cumpere actiuni” „de ce bre?” „pai vrea sa ma dea in gat” „bine frate, fa-mi legatura” „mai nea, trebuie sa inchid ca vine potera/gaborii/garda si imi salta potaia” „nice talking to you Sir” „same here”

  3. Pe mine m-a sunat unul din Grecia Parpadopulou sa imi vanda actiuni. Si ? Si am cumparat! Sunt detinatorul a 60^ din actiunile Piraeus Bank~

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.