Home / Jurnal apropologic / Când Nicușor Dan se joacă de-a Bușoi

Când Nicușor Dan se joacă de-a Bușoi

Zoom

Nicușor Dan e tot mai rătăcit în propria construcție. Fiecare frază pe care o spune, fiecare hotărâre pe care o ia nu fac decât să sporească labirintul din care ai zice că nici nu prea ar vrea să iasă, plăcându-i să hoinărească fără scop în propria pierdere a identității.

Omul a fost reales în fruntea USR și scopul său este acela de a canaliza energiile partidului spre scopuri înalte. Dar înainte de-a vedea care sunt scopurile înalte, să facem cunoștință cu scopurile pitice.

La congres, Nicușor Dan a spus următoarele: “A fost un acord pe care l-am avut de la începutul formării acestui partid, a fost un acord implicit pentru fiecare când am intrat în USR: că partidul acceptă pluralitatea ideologică”.

E un nonsens ca un partid să nu fie un partid, dar să ne lăsăm conduși de o urâtă fantezie și să spunem că un nonsens era spațiul politic descris de PSD, PNL, PMP, ALDE și UDMR. Numai că nu poți să răspunzi la un nonsens cu un nonsens pe care, la rândul tău, îl permanentizezi.

Or, auzindu-l pe Nicușor Dan, te cam prinzi că tocmai asta se dorește: “Constat că irosim o cantitate mare de energie în dezbaterea dintre progresiști și conservatori. Mai rău, văd la colegi o atitudine extremistă sau cel puțin neacceptarea punctului de vedere al celuilalt. Pierdem foarte multă energie într-o dezbatere în care, oricum, pe o chestiune foarte intimă nu putem să ne schimbăm punctele de vedere unii celorlalți, în loc ca energia asta să o folosim împreună pe acele lucruri care ne unesc, pentru care am intrat în politică”.

Să spui că “irosești” energia încercând să clarifici poziția partidului în chestiunea Coaliției pentru Familie e ca și cum ai urla în gura mare, exasperat, că în Parlament se face prea multă politică pentru gustul tău și că se irosesc energii aiurea, în loc să… să ce? Să spui că se “irosesc” energii în străduința de a te poziționa ca partid progresist sau conservator e una dintre cele mai mari tâmpenii pe care le poate spune unul care a intrat în politică.

Dincolo de asta, pluralitatea punctelor de vedere într-un partid își are rostul în interiorul unor coordonate descrise și asumate, nu așa, în genere. Adică, după cum se exprimă Nicușor Dan, când Liviu Dragnea spune că lupta e între “români și străini”, el nu face decât să exprime un punct de vedere, o opinie care în USR nu ar fi nimic altceva decât dovada că te afli într-un partid în care părerile membrilor sunt respectate. Dar nu poți să respecți într-un partid, să iei în calcul, să pui în discuție, orice tâmpenie și, mai ales, lucruri care contravin acelor câteva principii în virtutea cărora ai zis că faci acel partid.

Din păcate, cu fiecare nouă apariție, Nicușor Dan nu face altceva decât să se joace de-a Bușoi.

(1182 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Pai, in fond, ei ii reprezinta pe cei care i-au votat! Incompetenta lor, aiureala, spoiala si fitele sunt pur si simplu ceea ce i-au „recomandat” pentru Parlament. C’est la vie, this is democracy.

  2. Cred ca Nicusor e un om onest, dar nu are carisma si nici prea mari calitati de organizator ca sa poata impune USR drept un partid important.

    Cred ca e si naiv din moment ce atunci cand USR era pe val a acceptat sa primeasca tot felul de membri cu notorietate nemeritata de „tehnocrati” sau „elita intelectuala”.
    E chestiune de timp pana cand si USR va fi pus complet la pamant de distrugatori.

    Sunt convins ca nicio tentativa de a crea un partid politic mai bun nu va avea sorti de izbanda. Orice incercare de a face asa ceva a fost imediat virusata de reprezentantii sistemului.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.