Home / Anticrizul / Căpușarea banului public, meserie de viitor

Căpușarea banului public, meserie de viitor

Zoom

Este timpul să demontăm un mit. Ne vom referi la mitul conform căruia viitorul în materie de business le aparține celor care produc în domeniul IT și al tehnologiei viitorului. Spun unii că asta e cheia succesului în următorii câțiva zeci de ani și că pe astfel de domenii trebuie să ne concentrăm energia. Nimic mai fals. Cel puțin în România, unde cea mai profitabilă activitate rămâne și în acest an cocoșarea bugetelor administrațiilor locale. Există firme a căror singură activitate este cu statul și să nu ne mire ziua când va apărea un cod CAEN pentru „activități cerute de stat pe care le executăm indiferent de competența noastră”. O astfel de relație de succes continuă la Brașov, unde un nou contract baban a fost servit pentru a amenaja locurile de joacă din municipiu.

Deja am și uitat de câte ori am vorbit despre locurile de joacă din Brașov și, mai ales, despre contractele câștigate de firme abonate la întreținerea acestora. Pentru cineva care nu e efectiv în Brașov, e greu de înțeles ce se întâmplă cu acele locuri de joacă, așa încât să consume în fiecare an mii de lei după mii de lei. Oricare ar fi adevărul, povestea continuă, iar Primăria Brașov a livrat recent un contract de 6,62 milioane de lei pentru întreținerea și amenajarea celor peste 200 de locuri de joacă din municipiu, în următorii patru ani. Vine cam 10.000 de lei de părculeț și e destul de complicat să înțelegem ce se strică atât de mult într-un an de trebuie băgați atâția bani în niște băncuțe.

Partea bună e că nu trebuie să înțelegem noi, ci firma Clarom Trans, o firmă de transport de mărfuri abonată în ultimii ani la banii Primăriei brașovene. În 2017 au mai primit un contract de aproximativ un milion de lei și, înainte de asta, în 2017, un alt contract de 774.000 de lei tot pentru a avea grijă de locurile de joacă. Sigur, acum, că relația s-a cimentat, cele două părți s-au „mutat împreună”, contractual vorbind, și au pus de o relație contractuală de lungă durată. Să vă țină, frumoșilor, și să fie într-un ceas bun.

(118 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.