Home / Şoapte / Casele de vînzare nu-s acasă

Casele de vînzare nu-s acasă

Zoom

Oarecum pe nesimțite, piața imobiliară din România s-a umplut de oferte de vînzare. Se vînd apartamente, se vînd case, se vînd lanțuri hoteliere sau proiecte încă neterminate. Bate așa un vînt de 2008 încît te întrebi dacă oamenii ăștia știu ceva sau doar nasul lor le spune că, dacă nu scapă de proprietăți anul ăsta, anul viitor vor plînge după bani. Totul a început să se întîmple după căderea lui Grindeanu, și de atunci PSD-ul se bîlbîie din ce în ce mai abitir. Oameni precum Nicolicea, căliți în negări insistente pe la televiziuni, se zbat de pomană, încercînd să explice că partidul și guvernul au comunicatori proști și că totul e, de fapt, în perfectă ordine, programul de guvernare merge înainte, rozele din sigla partidului înfloresc, fie vară, fie iarnă. Doar că realitatea din teren spune altceva. 300 de primării (10% din totalul primăriilor din țară) nu mai au bani. Au crescut salariile, deh. Așa că nu mai sînt bani pentru alte cheltuieli. Nu vor mai fi bani, într-o lună, nici pentru salarii. Facturi de cîteva sute de lei au ajuns să fie trecute la “arierate”. Un împrumut la FMI bate insistent la ușă, băncile acordă credite cu o lejeritate uluitoare.

O fi bine, o fi totul în ordine. Dar încercați să vindeți acum, dacă aveți proprietăți imobiliare care vă prisosesc. Dacă vreți să cumpărați, cumpărați anul viitor, totuși. Un discount de 30-40% peste noapte n-a deranjat pe nimeni.

(6017 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Pt. propria-mi curiozitate ,întreb dacă știe cineva în lumea asta un stat „normal la cap” care -și dăpe „mâna” primarilor bugetul anual al primăriilor iar primarul să facă ce vrea cu el…noaptea minții !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.