Home / Freaking news / Ce face presele?… Mai moare, mai moare?

Ce face presele?… Mai moare, mai moare?

Zoom

SRI are o revistă. Intelligence se numește și nu are nici o legătură cu asta. Are legătură cu ceea ce plutește prin societate ca un nor toxic și poartă, în general, numele de ”noi provocări de securitate în contextul modificărilor geopolitice din ultimii ani”. Alteori se numește ”scenarii, ipoteze de lucru și provocări în zona Mării Negre” sau ”Informație și riscuri într-o lume a globalizării accelerate”. Ați înțeles, e vorba de o revistă despre nimic, în care Maior, Hellvig și alți înghesuiți mintal vorbesc, pe cât pot ei de savant și de stâncos, despre gargara pe care se gândesc ei că trebuie s-o înghită ”cetățenii”. Aia cu riscuri, cu situație complexă, rahat. Revista are o calitate tipografică foarte bună, un tiraj despre care nu se știe nimic și costuri care, de asemenea, sunt trecute la secret. Pe scurt, o mizerie de revistă din hârtie bună și care, an de an, își mai și premiază cei mai buni autori într-o ceremonie la care se dau și niște trofee… Grețos, scârbos, inutil.

În acest timp, în același București și în aceleași condiții de risc geopolitic major în contextul noilor provocări de securitate globală, Dan Tudorache, primarul pesedist de la sectorul 1, bagă 2,7 milioane de euro într-n Buletin informativ al sectorului 1, o apariție trimestrială cu un tiraj de 133.000 de exemplare. La un calcul simplu, vine cam așa: patru numere pe an scoase cu aproape 700.000 de euro. O sumă la care începe să clipească des și să aibă reacții necontrolate ale mușchilor feței oricare om care a lucrat în presă în ultimii două mii de ani. Primăria sectorului 1 își pledează cazul plecând nu de la nebunie, cum s-ar crede, ci de la prostie înduioșătoare. Iată niște cerințe trecute de Primăria sectorului 1 în caietul de sarcini al licitației: Textul articolelor trebuie să fie coerent, clar și concis. Construcția frazei trebuie să aibă complexitate sintactică redusă astfel încât lectura să fie cât mai facilă; conținutul frazei trebuie să fie corect din punct de vedere gramatical și al exprimării.”

În acest timp în care se desfășura ”în acest timpul” lui Dan Tudorache de la sectorul 1, la sectorul 4 primarul Daniel Băluță distrugea noaptea chioșcuri de ziare. Mândru urmaș al lui Piedone, om dedicat amenajărilor pe bani mulți, Băluță s-a pus cu toporul pe chioșcurile de ziare: omul a dus zeci de chioșcuri de ziare la groapa de gunoi. El zice că nu s-a întâmplat asta, dar chioșurile sunt acolo, la groapa de gunoi. În ultimele luni, 50 din cele 100 de chioșcuri din sector au fost fie desființate, fie relocate. Băluță zice că face curat, că amenajează, dar Băluță minte.

Nimeni din PSD nu zice nimic pe tema asta, dar când a făcut PSD ceva pentru libertatea cuvântului și pentru diversitatea de opinii?

 

(1197 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.