Home / Șut şi ţară / Ce mai caută Burleanu în fruntea federației?!

Ce mai caută Burleanu în fruntea federației?!

Zoom

Aș fi preferat ca Dan Petrescu să fie noul antrenor al Naționalei. Inteligent, agresiv și foarte bun psiholog, Dan Petrescu ar fi putut fi, ca antrenor, omul pe care-l tot așteptăm la timona vasului-amiral care ar trebui să fie echipa națională de fotbal. Bursucul ar fi vrut și el, dar, dacă am înțeles bine, CFR Cluj nu vrea să renunțe la el. Dan Petrescu, om de onoare sau cu anumite condiții contractuale la echipa de club, nu poate veni și la Națională. Așa că prima opțiune, Cosmin Contra, are aerul că ar fi soluția de avarie a lui Burleanu.

Asta în timp ce concediatul Daum se plînge în ziarele nemțești că în contractul pe care l-a semnat la început nu i s-a cerut să cîștige un loc pentru România la Campionatul Mondial de anul viitor, ci să construiască o echipă pînă în 2020. Treaba asta ar trebui rezolvată prin dezvăluirea condițiilor contractuale de pe urma cărora Daum a ajuns antrenorul Naționalei. Iar dacă Daum are dreptate, că una i s-a spus la început și alta i s-a cerut după aceea, cei care au semnat contractul cu el sînt mai vinovați decît el pentru rezultatele catastrofale ale Naționalei. Dacă nu, cei care l-au angajat, adică mai ales Burleanu, ar trebui să dispară din fruntea Federației, pentru că Daum minte în contul lor și ei se fac că plouă.

Dar apropo de felul în care pîrlitul ăsta de Burleanu înțelege să negocieze, el l-a chemat mai întîi la Națională pe Cosmin Contra. Apoi, ca să pară el mai important, l-a invitat la discuții și pe Dan Petrescu, deși se aflase că Burleanu ar fi bătut palma cu Contra, antrenor la Dinamo. Firește că Bursucul s-a simțit încîntat că i s-a propus șefia Naționalei, dar după ce te înțelegi cu Contra, Burlene, nu ți-e rușine să încerci să mai încurci pe cineva, doar ca să ți se ierte că l-ai adus pe Daum la Națională?

Dacă Daum a fost trimis la plimbare de la echipa națională, atunci ar trebui ca și cei care l-au angajat să plece, nu să încerce să bage lumea în ceață, cu negocieri care, de fapt, nu înseamnă nimic. Dar care îl pot face pe noul antrenor al Naționalei să pară o soluție de avarie.

Asta în timp ce avaria maximă se află în conducerea Federației, unde Burleanu a ajuns din motive politice și unde vrea să reziste de parcă ar fi un guru al fotbalului românesc. Or, mi se pare de tot rahatul ca un ins inventat politic pentru a conduce fotbalul din România să-și mai permită să facă pe marea speranță a Federației de resort, iar cei care votează la FRF să nu-i spună marș de-aici! Burleanu, care cred că nu se pricepe nici la fotbalul cu nasturi, aproape că mă face să-l regret pe Nașul Mircea Sandu, care, orice s-ar zice, știa cu ce se mănîncă fotbalul. Adică nu cred că Nașul, oricît ar fi fost de lipsit de inspirație, ar fi angajat la Națională un tip care a fost dovedit că se droga, și pe care nu l-a mai angajat nimeni din fotbalul mare din cauza asta, dar pe care Burleanu s-a găsit să-l aducă la Națională ca pe marea noastră speranță nemțească.

(1390 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.