Home / Români, treceţi furtul! / Ce mici simulări a mai făcut Negoiță prin buget

Ce mici simulări a mai făcut Negoiță prin buget

Zoom

În timp ce mai toți primarii, chiar și madam Firea, și-au dat seama că toată combinația asta fiscală, cu scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10 procente, are să lase administrațiile în bugetul gol, Robert Negoiță s-a trezit vorbind și zicînd – nu care cumva să supere pe cineva «de la centru» – că nu are încă suficiente date și că nu s-a făcut încă o simulare. De parcă îți trebuie vreun doctorat în matematici non-euclidiene ca să îți dai seama că o scădere a unui impozit, din care o cotă-parte venea la tine la buget, va duce la o scădere a bugetului. Negoiță este însă un om al faptelor, iar cînd vine vorba de bani veniți la buget și de bani cheltuiți, nu-și pierde timpul cu teoria, cu calcule și cu “simulări”. El, simplu, cheltuiește. Spre exemplu, începînd doar cu luna trecută, Primăria lui Negoiță a bifat – la capitolul mici cheltuieli, cele înscrise la achiziții directe – după cum urmează: un totem personalizat, cumpărat cu 20.160 de lei; opt contracte în valoare de aproximativ 7.000 de lei fiecare, pentru servicii de publicitate, luate de la aceeași firmă – Hope Promo SRL – în aceeași zi; cîteva pubele, de la Iridex, la 5.000 de lei; hampe, pentru fixarea steagurilor, că numai mîine nu-i poimîine și vine 1 Decembrie.

Desigur, la aceste mici cumpărături făcute în mod direct mai putem adăuga și altele, făcute pe proceduri de cerere de ofertă, cum ar fi cei aproape 20.000 de euro dați unui topograf ca să inventarieze locuri de parcare, ceva mai bine de 20.000 de euro dați în urmă cu cîteva săptămîni celor de la Coral Impex din Ploiești, firma lui Alexandru Badea, cea implicată în nici nu mai știm cîte dosare de dare de mită, pentru servicii de deratizare, ceva mai bine de 260.000 de lei dați unei firme – Grigo Design SRL din Corbeanca – pentru “expertiza tehnică a sistemului rutier”. Și toate astea la capitolul “shopping”, achiziții făcute direct, fără să luăm în calcul instituțiile din subordine ori marile contracte-tun. Păi, chiar așa, ce simulări să mai facă? Că, și dacă scad bugetele, nu-i o problemă. Vorba aia, iei împrumut și nu te rogi de nimeni. Știe Negoiță ce și cum.

(460 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.