Home / Şoapte / Ce vrăji a mai făcut Codruța mea

Ce vrăji a mai făcut Codruța mea

Zoom

Europeni sau nu, democrați sau totalitariști, stîngiști sau #rezistenți, nu putem nega un lucru: în spatele meterezelor DNA teroarea își face de cap. În fiecare zi ies la iveală noi dovezi ale groazei care bîntuie prin birouri și pe coridoare, de cînd Laura Codruța Kövesi a început să-și verse furia pe subordonați. Stenogramele și înregistrările audio care răzbat din fortăreață vibrează de ilegalitate și poliție politică și, cu toate astea, procurorii tremură.

Tremuratul nu rămîne însă doar în sediul de pe Știrbei Vodă. El s-a răspîndit și în CSM, și în Inspecția Judiciară, și în minister, și în instanțe. Nu tremură doar procurorii, tremură și judecătorii, polițiștii judiciari, grefierii și funcționarii din minister.

Codruța și grupul de fideli ar fi pus la dospit dosare pentru toți colegii care ar putea-o găbji. O statistică a trecutului recent arată că nu numai dușmanii au fost capsați între coperte, ci și foștii prieteni/colaboratori. În grupul celor cărora șefa DNA le-a făcut dosar îi distingem nu doar pe partenerii de chefuri Ghiță, Ponta, Dragnea, Alina Bica, ci și pe procurorul general Tiberiu Nițu, pe judecătorul CCR Toni Greblă, pe judecătorul Toni Neacșu (fost membru CSM), pe procurorul George Bălan (membru CSM și el, altminteri achitat definitiv). În acest moment există informația că însuși șeful Inspecției Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, are dosar la DNA. Fapt care explică – sau încearcă să explice – de ce Inspecția i-a dat urgent cîștig de cauză lui Kövesi și a admis cererea de revocare a procurorilor Țuluș și Iorga din pozițiile pe care le ocupau în DNA. Lațul se strînge sau se lărgește după cum hotărăște mîna nevrotică și febrilă care îl ține.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Numai Marele Mutalau n-are dosar.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.