Home / Lifestyle / Ceaiul de la ora 5 și alte aventuri vintage

Ceaiul de la ora 5 și alte aventuri vintage

Zoom

Unde: Dacă te apucă ploaia pe strada Mircea Vulcănescu, du-te pe strada Luigi pînă astăzi, cînd am văzut pe Facebook o poză cu Iulia Albu în locul Cazzavillan, la numărul 25, să te usuci, că tot ești în zonă. Nu e ceea ce crezi, ci o ceainărie cochetă, intitulată sugestiv La Un Ceai. De care uitasem complet cu pricina.

Cum: Pe două niveluri: fumătorii la subsol, nefumătorii sus. Sau, vara, într-o grădină interioară de vis, cu iederă și mese cu blaturi hand-made. Indiferent de care parte a țigării te situezi, La Un Ceai se-ntîmplă mereu chestii: fie party-uri, cum o să fie cel de Halloween, joi, 31 octombrie, fie proiecții de filme, stand-up, teatru, lansări de carte sau concerte. Practic, o vînzoleală ca la mall, dar ca la unul cultural, unde nu-s pițipoance cu Vuitton-uri fake pe mînă, ci gagici cu cărți bune la subraț.

Cît: Dacă ești genul căruia îi plac fructele, ia-ți un ceai de banane, mere și căpșuni la12 lei. Clasicii pot da 11 lei pe un ceai verde, iar excentricii pot sparge 15 lei pe un Ginseng Yoghurt. Vești bune și pentru băutorii de bere: Ursus-ul la 500 ml este 8 lei, iar un Grolsch la 450 ml e 10 lei. Dacă te roade la stomac, dă-i cu tortul casei, care conține ciocolată belgiană, blat de biscuiți și vișine (12 lei). Și încheie nebunia c-un espresso lung la 8,50 lei, dacă nu te dai în vînt după ciocolata caldă, altminteri delicioasă, care costă 9,50 lei.

Cine: Irina Margareta Nistor, Margareta Pîslaru, Mihai Albu, Ada Solomon, Tudor Giurgiu și, în general, o groază de cinefili care vor să bea un ceai într-un loc discret, cu muzica în surdină. Ceea ce, trebuie să recunoaștem, e din ce în ce mai greu de găsit zilele astea, cînd se poartă mult zgomot pentru nimic.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.