Home / Șut şi ţară / Cel mai simplu secret al lui Hagi

Cel mai simplu secret al lui Hagi

Zoom

Misterioase sînt căile Domnului cînd vine vorba de fotbalul de la noi! Atît de misterioase, că uneori ai impresia că El are protejați printre cei ce-și încearcă șansa la pariuri sportive.

Chiar dacă Viitorul lui Hagi a jucat acasă, mă așteptam să o încaseze de la FCSB. Și dacă în prima repriză se îndura arbitrul să le dea steliștilor un penalty din cele două pe care le-au cerut, poate că altul ar fi fost scorul. Însă după golul Viitorului, fecesebiștilor parcă le-a dispărut cheful de joc, pe cînd puștii lui Hagi au pus stăpînire pe teren, cu niște desene de pase din prima cum rar se văd pe terenurile noastre.

Dar știți cum e: pasele îți merg și dacă te lasă adversarul în pace. Or oamenilor lui Dică parcă nu le venea să creadă că ăstora de la Viitorul le merge jocul atît de bine și că nu cad pe spate în fața lor, aleșii lui Becali. Dică mi s-a părut și el uluit de tupeul echipei lui Hagi, decimată de vînzările de jucători din vară și cu moralul la pămînt după seria neagră prin care a trecut de cînd a început campionatul.

Meciul ăsta însă, în afară de disproporția valoric observabilă și din avion între cele două loturi, ar fi trebuit să-i facă pe toți cei de pe teren să mănînce jar. Steliștii, ca să arate că ei, cu vedetele lor, ar fi trebuit să fie campionii, iar viitoriștii, ca să demonstreze că au meritat să cîștige campionatul. Din această ciocnire de orgolii, FCSB ar fi pierdut la imagine chiar dacă ar fi reușit să întoarcă rezultatul. Și, între noi fie vorba, dacă Rîmniceanu, portarul Viitorului, n-ar fi prins o noapte uluitoare, de care-și va aduce aminte toată viața, steliștii ar fi plecat cu un punct din această partidă. Să nu uităm, totuși, că scorul din acest duel al finului cu nașul ar fi putut fi de 2-0 pentru finul Hagi dacă trupeții săi n-ar fi ratat din șuturi pe care scria „gol”.

Recunosc că, pînă să înceapă meciul, mi-ar fi plăcut ca Viitorul să învingă pe stadionul de la Ovidiu, dar speranța mea rezonabilă era ca măcar să piardă jucînd cu ambiție. Tot asta cred că sperau și spectatorii din tribune, cărora ai fi zis că nu le vine să creadă că echipa lor conduce și care urmăreau jocul într-o tăcere uimită, ca să nu-i zic de-a dreptul neîncrezătoare, de-a trebuit să le aducă aminte crainicul stadionului să-și încurajeze echipa. Asta îmi confirmă părerea că, deocamdată, Viitorul n-are suporteri pe care să se poată bizui cînd joacă acasă, deși dirijorul Hagi i-ar merita cu vîrf și îndesat. Fiindcă, la fel cum a ridicat o echipă în prima ligă din banii lui, pornind de la ideea sănătoasă a unei școli de fotbal, Hagi a devenit un mare antrenor învățînd secretele meseriei la locul de muncă. Iar primul dintre aceste secrete, cel mai simplu dintre ele, e să-ți lauzi jucătorii la victorie și să nu dai vina pe ei cînd pierzi.

(1367 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.