Home / Experimentul zilei / Cele mai importante revelații pentru turiștii de week-end la mare

Cele mai importante revelații pentru turiștii de week-end la mare

Zoom

Să faci același lucru mereu și mereu, așteptînd un rezultat diferit, e o nebunie. Să mergi în fiecare week-end în Vamă, așteptînd să nu mai fie la fel de stricată, e o tradiție.

Taxa de pod de la Fetești e perfect normală. În definitiv, nu sîntem genul de nație care să se oftice, să blocheze Autostrada Soarelui și să urle sfidător la guvernanți: „De data asta vom învăța și vom lua Bac-ul, fraierilor!”.

Dacă pe drumul de întoarcere vă depășește un Audi de Gorj, nu-l înjurați pe șofer pentru că fiecare depășire pe care o face pare mai mult un accident ratat. Amintiți-vă că Gorjul e departe: departe de mare, departe de bun-simț, departe de instinctul de conservare.

În plus, n-are sens să vă enervați. Sigur șoferul de Audi va fi dat în judecată pentru încălcarea copyright-ului de către un șofer de BMW. Și nu va avea bani să plătească. Pentru că e sărac. Dacă nu era sărac, era deja șofer de BMW.

Revelație gastronomică 1: dacă peștele zilei e același și sîmbătă, și duminică, cereți o friptură. Și, dacă mai stați cumva și luni și vreți o ciorbă de pește, mai cereți o friptură.

Revelație gastronomică 2: ciorba de fasole de azi e jacuzzi-ul de mîine.

Dacă marea e prea rece dimineața, reveniți fără grijă după-amiaza. Soarele de pe litoral nu dezamăgește niciodată. El dogorește. Temperatura crește. Lumea devine însetată. Lumea bea bere.

Nu vă mai plîngeți că Vama a ajuns mai scumpă ca Mamaia. În Mamaia merg toți cocalarii. Voi mergeți în Vamă ca să fiți liberi și rebeli.

(972 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.