Home / Anticrizul / Cenaclul “Flacăra” Sector 1 arde 2,7 milioane de euro de la buget

Cenaclul “Flacăra” Sector 1 arde 2,7 milioane de euro de la buget

Zoom

Statul și modul său de a funcționa reprezintă, în esență, un univers paralel. Sunt o mulțime de măsuri pe care un guvern le poate implementa și te trezești că măsurile alea nu au în lumea reală absolut nici unul dintre efectele preconizate în faza de proiect. Apoi, se întâmplă de multe ori ca ceea ce face statul în instituțiile sale să nu aibă nici o legătură cu realitatea vieții de zi cu zi. De exemplu, descoperă toată lumea că nu mai este OK să investești nebunește în curse aeriene pe distanțe scurte? Pac, vine TAROM cu bani de la stat și mai deschide trei destinații în Suceava, Calafat și Călărași. Și funcționează? Păi, evident că funcționează, pentru că mecanismele statului sunt eficiente doar în relația stat-stat. Care stat se apucă de presat, #fărăRimeIdioate.

Să zicem că nu mai știm sectorul din București care e plin de șobolani. Să zicem că nu mai știm sectorul din București în care probabil că și în luna septembrie mai există niște zăpadă din iarna lui 2016. Să zicem că nici una dintre problemele Bucureștiului nu era în sectorul 1, pentru că asta ne-ar ajuta să pricepem de ce, brusc, sectorul 1 are 2,7 milioane de euro pentru a finanța o revistă a instituției. Ideea este acum la fază de proiect și în caietul de sarcini se precizează faptul că banii trebuie să ajungă timp de patru ani pentru tot ce înseamnă producția buletinului informativ de sector.

Și îți dai seama cât de bine înțelege cineva ce vrea să facă atunci când începe să îți explice ce ar trebuie tu să faci. Cu ajutorul acestui caiet de sarcini nu neapărat că vedem cât de ahtiată e instituția pe drumul risipei de ban public, ci cât de bine înțelege ideea de jurnalism. Doar cineva care pricepe conceptul de presă la un nivel aproape metafizic poate să-ți vină cu cerințe precum „Titlul/subtitlul/supertitlul articolelor trebuie să îndepliniească următoarele cerințe: să aibă legătură evidentă cu textul articolului, să fie corect formulat și fără echivoc, să aibă un mesaj clar, care să incite la parcurgerea textului articolului”. Sesizați voi greșelile gramaticale. Că alea sunt. Oricum, așteptăm jurnaliștii cu anchetele. Scrieți, băieți, scrieți.

(108 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.