Home / Epoca fraudala / CFR Călători plătește să-i fie cărați banii

CFR Călători plătește să-i fie cărați banii

Zoom

* Prin 2013, de cînd datează ultimul bilanț al companiei, CFR Călători realiza o pierdere de peste 400 de milioane de lei. O sumă pe care, la drept vorbind, nici cei mai versați bugetofagi de prin Parlament nu ar reuși să o fure într-un singur an. Desigur, această pierdere este rezultatul unor cheltuieli, semn că firma rulează sume serioase. Or, la ce bani se mișcă prin mersul trenurilor, era normal ca CFR să angajeze o firmă specializată care să-i care banii. Spre exemplu, la Iași, conducerea CFR a decis că nu mai poate trimite de la fiecare stație, la bancă, cîte un impiegat ori boactăr cu plasa cu lovele. Prin urmare, oamenii au organizat o licitație, pe 14 aprilie, și au decis ca banii să fie transportați cu mașini blindate, de către cei de la G4S Cash Solutions SRL. Căci doar ei au participat. Totul pentru o nimica toată de 171.564 de lei plus TVA. Și asta doar la Iași. Acum, dacă ne gîndim că biznisul asta, G4S, cu toate firmulițele din grup, e deținut de niște băieți proveniți din fosta Secu, putem sta liniștiți. Căci cine e mai potrivit decît niște foști băieți cu grade să stea cu ochii albaștri pe pierderile celor de la CFR Călători?

* Registrul Auto Român a decis că are nevoie de cineva care se pricepe la legat. Desigur, e vorba de legat acte și de arhivat, căci angajații regiei autonome, niște specialiști, nu se complică cu astfel de chestii. Mai ales că aveau și ceva mai bine de 100.000 de lei, care stăteau prin conturile Registrului necheltuiți. Normal, a urmat un sumar proces de negociere, în urma căruia au obținut o reducere de 200 de lei, și firma Open Solutions & Services SRL, din București, s-a lipit la contractul de 100.500 de lei plus TVA, bani pentru care, timp de un an de zile, le vor ordona și arhiva hîrtiile celor de la RAR. Asta după ce, anul trecut, aceeași Open Solutions & Services nu a reușit să se lipească la arhivarea actelor de la CNADNR, pe motiv că nu a avut o ofertă conformă. Atîta că acolo, nefiind vorba de o negociere, procesul a fost anulat.

* Pentru băieții de la Romsilva, regie autonomă care administrează pădurile, administratul se rezumă doar la încasat și cheltuit bani. Căci oamenii reușesc, încet-încet, să rezolve prin terți toate activitățile curente. În urmă cu ceva vreme vă ziceam cum cei de la Direcția Silvică Suceava au antamat tot ce înseamnă exploatare forestieră ori transport de lemn. Iată că acum, pe 7 aprilie, oamenii au decis să externalizeze și tot ce înseamnă protecție a pădurii. Mai exact, un purcoi de bani – 2,5 milioane de lei – a fost împărțit frumos în vreo 50 de bucăți și contractat, frățește, de vreo cîteva firme, cam aceleași care și exploatează pădurile Sucevei. Oarecum normal, că doar ei taie, ei păzesc, ei cară, în timp ce Direcția Silvică a devenit un fel de agenție imobiliară ce-și ia doar dreptul de șmecher.

(6020 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.