Home / Raport despre starea ficţiunii / Chestii mai puțin cunoscute despre liderii PSD (1)

Chestii mai puțin cunoscute despre liderii PSD (1)

Zoom

1) Ion Iliescu a scandalizat pe toată lumea la un congres FSN din 1991, atunci când a apărut în compania unui rânjet sinistru de 25 de ani care nu i-a dispărut nici acum de pe față.

2) Aflat la Moscova, Ion Iliescu a vrut să cumpere o pâine, dar n-a reușit. Nu pentru că nu știa limba, ci pentru că a divagat atât de mult încercând să ocolească subiectul și să nu spună ceva clar care i s-ar putea imputa mai târziu, încât vânzătoarea n-a înțeles nimic.

3) Ion Iliescu era atât de sărac încât purta același zâmbet fals cu săptămânile. Când i s-a reproșat că zâmbetul lui e fals, Iliescu a spus că altceva nu-și permite și că bișnițarul de la care l-a cumpărat în fața magazinului Obor s-a jurat că-i original.

4) Ceaușescu l-a marginalizat pe Iliescu pentru că spunea chestii pe care nu voia să le audă. Adică fraze prolixe, pline de neologisme și de construcții complicate care nu înseamnă nimic. În plus, lui Iliescu îi plăcea să spună lucrurilor pe nume. Nimeni până atunci nu se gândise să le spună meandrelor concretului ”meandrele concretului”.

5) Adrian Năstase are acasă o colecție impresionantă de tablouri pe care le putem vedea în original la Luvru, Ermitaj și Brukenthal.

6) Atunci când s-a împușcat în gât, Adrian Năstase a încercat să fugă pe lumea cealaltă cu o importantă sumă de bani, dar o lege recentă spune că nu iei nimic cu tine pe lumea cealaltă și Năstase s-a întors învins cu banii în lumea celor vii.

7) Deși mulți îl detestă acum, Adrian Năstase e cel care a integrat România în NATO, a negociat aderarea la UE și a abolit iobăgia, considerând că-i o practică de tristă amintire, care ține mai degrabă de anii ’90.

8) În timp ce era în închisoare, Adrian Năstase a scris mai multe cărți. Vă veți întreba: mai multe decât ce? Ei bine, a scris mai multe cărți decât ar fi putut scrie dacă le-ar fi documentat cum trebuie.

9) Adrian Năstase spune și acum că a avut parte de o condamnare politică și că asta nu i s-ar fi întâmplat într-o țară unde furtul este legal.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.