Home / Serial killer / Cînd sîngele se face apă colorată

Cînd sîngele se face apă colorată

Zoom

Bună seara, stimați telespectatori ai rubricii de seriale! Sîntem pe HBO Go, în orășelul american Bon Temps, Louisiana, într-un viitor apropiat în care vampirii ieșiți din ilegalitate renunță oficial la jugularele umane bio ca să se hrănească cu sînge sintetic plin de E-uri și cer societății drepturi egale, ca orice altă minoritate care se simte discriminată.

Anna Paquin (puștoaica din The Piano, cine-și mai amintește) este Sookie Stackhouse, chelnerița telepată posesoare a unui accent de moldoveancă sudistă pierdut cîteodată, în viteza vreunei replici. Da, telepată: aude gîndurile celorlalți (Ce spuneți? Cu talentul ăsta ar cîștiga milioane la poker, de ce mai livrează comenzi pe la mese? Good point!), cu excepția celor ale vampirului Bill, de care, bineînțeles, se și îndrăgostește lulea. Apoi, curioasă ca orice damă amorezată, își bagă nasul peste tot prin clanul vampiresc, punîndu-i pe toți la punct, fără să și-o ia peste artere. De ce? Pentru că Sookie este alter ego-ul scriitoarei romanelor după care s-a inspirat scenariul, Charlaine Harris, de-aia. Astfel se explică respectul celorlalte personaje față de ea, ca să nu fie executate de autor, stil Game of Thrones. Mai ales că, în serialul ăsta, se moare într-o voioșie, primul ucis fiind interesul telespectatorului: scenariul, o compunere de școlar de clasa a patra împănată cu toate stereotipurile despre vampiri, e o succesiune de cadre aproape fără nici o legătură între ele, umplute cu dialoguri stupide și personaje unidimensionale care se comportă insultător de ilogic.

Ghiveciul ăsta de Twilight și Heroes pentru puberi, în care aproape toată lumea are superputeri, se vrea misterios și scary, dar sfîrșește prin a fi monstruos de plictisitor, încă de la primele episoade, chiar dacă (sau tocmai pentru că) include toate ingredientele rețetei de mare succes la adolescenți: hoarde de vampiri cu canini falși, ca de morsă, plus hectolitri de sînge (pardon, apă colorată), plus sex simulat, fiecare cu fiecare, pe rînd sau în grup, plus o garnitură de vîrcolaci, shape-shifters, vrăjitoare, șamani, lupi, pantere, zîne. Pe bune, ce mai lipsește? Zmei? Zombi? Extratereștri? Scooby Doo?

Feriți-vă, pericol de pierdere a timpului! Exact ca principala preocupare a vampirilor, acest adevărat Fake Blood suge big time.

True Blood, 2008-2014, telenovelă cu vampiri, creat de Alan Ball, difuzat original de HBO, disponibil pe HBO Go.

(495 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.