Home / Români, treceţi furtul! / Cînd şobolanii şi goangele au luat pe nepregătite parcurile şi bugetul sectorului 1

Cînd şobolanii şi goangele au luat pe nepregătite parcurile şi bugetul sectorului 1

Zoom

Acum, că am ajuns în 2018, putem să privim şi partea plină a paharului gol care a fost 2017. Spre exemplu, se cuvine să-i felicităm în mod special pe locuitorii sectorului 1, pentru faptul că locuiesc într-una din cele mai frumoase zone, cu cele mai frumoase parcuri, în care de strajă împotriva şoarecilor şi insectelor stau chiar nişte goange cu ochi albaştri. Căci, să fim cinstiți, ce bucurie mai mare pe cetățeanul normal decît să fie protejat de băieții din servicii chiar şi împotriva goangelor ori şobolanilor? Chiar dacă asta a costat, de la finalul verii, ceva mai bine de 3,4 milioane plus TVA.

Spre exemplu, pe cînd Firea & Co încă nu puseseră în aplicare proiectul firmelor de stat care să sugă bani de la stat, Dan Tudorache de la sectorul 1 fusese luat prin surprindere de o situație atît de neprevăzută, că a negociat direct, fără vreun anunț sau așa ceva, marea vînătoare de şobolani şi goange din sector. Desigur, de dragul diversității, la negociere au fost chemate două firme, însă în final s-a negociat cu una singură. Şi care, să vezi surpriză, a şi cîştigat contractul. Firma în cauză se numeşte Wasval SRL și, ce să vezi, e o atît de bună negociatoare încît a obținut jumătate de milion peste maximul estimat de administrație. Evident, firma nu e la prima aventură cu bani publici. În acte, înainte de o scurtă aventură în lumea insolvenței, de destinele firmei se ocupa o doamnă în etate, pe nume Valentina Tudorachi. Doamna, cînd nu făcea afaceri cu statul, era o distinsă soție de fost şef prin SRI și rubedenie prin alianță cu fostul ministru PSD Constantin Niță, cum de altfel s-a mai tot scris. De altfel, multe dintre afacerile firmei cu instituții publice, care au produs un deranj financiar de peste 35 de milioane de lei, au fost puse sub umbrela unei bune relații între PSD şi SRI. De altfel, doar de la Braşov, din fieful lui Niță, firma a adunat cîteva milioane bune de euro. Ce-i drept, alături de Coral Impex, deja celebra firmă de dezinfecții a clientului fidel al DNA, Alexandru Badea. Başca, chiar şi Wasval fusese în atenția DNA într-o vreme, dacă nu o fi şi azi. Dar, cum ziceam, să privim partea plină a paharului gol: dacă se fac deratizări în parcuri, fie şi scumpe ori cu firme prietene şi cu legături cu serviciile, înseamnă că mai există, totuşi, parcuri. Ceea ce, să recunoaştem, e o surpriză plăcută pe care 2018 ne-o aduce.

(467 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Observ ca va mananca pixul .Pai domnul Vali Tudorachi e pescar la copca si e in misiune dubla: de la PSD are sarcina sa aduca bani,ca e pusculita cu state vechi,iar de la DNA sa aduca psd-isti ca are experienta si aici…Asa ca nu va mai luati de muma-sa ca deconspirati baiatul si va treziti cu microfoane in .. ..priza . Acu’ vre-o cativa ani,pe Tudorachi l-a luat DNA cu minciogu,de langa mal,cand in loc sa prinda tantari,pescuia euroi pe lacul Mogosoaia,pe langa palatele brancovenesti. L-a pus intr-o undita cu care l-a prins pe pinguinul de POPA BOGDAN. Apoi pinguinul fu agatat intr-un carlig mai mare cu care au prins un TON(T) cu numele de Oprescu. Acum pescarul de IASI are sarcina sa prinda un RECHIN mare din PSD daca vrea se desarcineze el si unchiul NITA caruia banii sifonati cu nepotul i-au cazut grei si mai atarna si alte dosare…Daca ideea e prea lunga sintetizam: Vali Tudorachi pescuieste din minciog!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.