Home / Binele înfrînge / Cine cultivă discordia, măcar să o facă eco

Cine cultivă discordia, măcar să o facă eco

Zoom

Din înaltul celor 87 de ani ai săi și al muntelui de victime, Ion Iliescu își revarsă dezamăgirea: “În loc să strângem lucrurile și să căutăm să sprijinim forțele care încearcă să construiască ceva în această țară, iată, sunt indivizi și forțe interesate să cultive discordia”. Pur și simplu, o gură de aer curat din anii ’50.

Traian Băsescu e de părere că “ce s-a întâmplat cu sediul Antenei 3 a fost un abuz”. Cred că dacă judecătorii i-ar zice: “Băi, matolule, fii atent, dacă te plimbi pe Calea Victoriei de la Guvern până la CEC în izmene, ușor pișat pe tine, cu perucă afro și rujat și îți ceri scuze pentru tot ce ai făcut, îți achităm femeia”, Băse ar face-o. N-ar fi aiurea ca, din când în când, poporul să aibă dreptul să lase o astfel de alternativă unui corupt.

Crin Antonescu îl susține pe Cristian Bușoi la șefia PNL. Are și un argument: “a fost onest, a fost alături de mine“. Într-adevăr, ar fi jenant, toxic pentru PNL și pentru democrația noastră să ajungă președinte la PNL cineva care nu i-a fost loial lui Crin Antonescu.

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a zis asta: „UE este ca Dumnezeu: îți dă, dar nu-ți bagă în traistă”. Mi se pare o prostie faza cu traista, o încălcare a zonei private, a intimității: de ce să-mi bage Dumnezeu – sau UE, mă rog – ceva în traistă? E traista mea, poate am ouă în ea. Dacă bagă peste ouă, mi le sparge. Poate să-mi dea în mână și bag eu dup-aia în traistă. Da, ciudată declarație.

(1168 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.