Home / Români, treceţi furtul! / Cine mai marchează la Administrația Străzilor București  

Cine mai marchează la Administrația Străzilor București  

Zoom

În timp ce vremea nefavorabilă, furtunile, vara, iarna sau chiar prezentul găsesc autoritățile publice mai mereu nepregătite, nu la fel se poate spune și despre nevoia de cheltuială. Este – cum ar zice un om viu în viață – o diferență mică, dar semnificativă, fix precum cea dintre greșeală și eroare. Or, dacă vremea nefavorabilă nu poate fi rezolvată, situația de extremă urgență ce apare într-o instituție se rezolvă cu o negociere directă. Ceea ce s-a și întîmplat la Administrația Străzilor, care a decis că trebuie vopsite puțin străzile, îngroșate marcajele și desenat asfaltul, pe ici, pe colo, în valoare de vreo trei milioane și jumătate. Prin urmare, săptămîna trecută s-a negociat intens cu o singură firmă – deh, urgența asta –, Tehnosmart Construct SRL pe numele ei.

Deși la prima vedere contractul nu pare cine știe ce pleașcă imensă, iar firma nu-i una cu ștate vechi în gașca abonaților la stat, dacă privim puțin mai departe de sumarul proces de atribuire a contractului, vom constata că miroase teribil de rău a dedicație. Adică, deși firma nu e obișnuită a contractelor cu statul, patronul ei e. George Oliviu Cătană deține, pe lîngă Tehnosmart Construct SRL, și firma Telor Invest SRL, cu care – de prin 2015, de cînd a înființat-o – a reușit să se lipească la o sumedenie de contracte cu CNADNR sau cu alte instituții ale statului. Ba chiar a reușit să facă treaba asta la doar cîteva luni de la înființarea firmei, cînd s-a lipit la vreo opt milioane de euro. Desigur, o să ziceți că nici Cătană ăsta nu e vreo goangă din gașca regilor asfaltului. Și nu e. Încă. Însă primul administrator al firmei Telor Invest SRL, cu care a început să producă lovele la modul serios, a fost un domn pe nume Adrian Josan, fost manager la celebra firmă Tehnologica Radion, controlată de Theodor Berna, apropiat al greilor din PDL, cînd aceștia din urmă guvernau, și arestat prin 2014 într-un dosar în care prejudiciul era calculat la peste o sută de milioane de euroi. Or, surprize-surprize, o bună parte din contractele la care era abonată Tehnologica Radion a lui Berna ajung, după insolvența acesteia, la firme precum Tehnosmart Construct sau Telor Invest, în care se învîrt foștii oameni ai firmei decedate. Semn că băieții deștepți nu dispar, doar se transformă.

(454 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.