Home / Scriitori / Cine salvează România?

Cine salvează România?

Zoom

Neculai Constantin Munteanu avea o vorbă: „Să fie pentru penultima oară!”. Deși avea principii, N.C.-ul nu era omul măsurilor radicale. Credea în îndreptarea păcătoșilor care se atacau unii pe alții în timp ce se aflau în aceeași covată. Ca omul de presă pățit, dar și după experiențele lui politice, cîte au fost, știa că poți greși cu cele mai bune intenții, iar la nervi și mai ales la pagubă poți spune chestii din categoria celor pe care Anton Pann le trecea la accidente de tip „Gura pe unde-a vorbit, mai bine să fi tușit!”.

Nu mai știu ce face N.C.-ul, dar sînt convins că dacă i s-ar fi cerut părerea, cînd cu excluderea lui Sergiu Moroianu din USR, i-ar fi sfătuit pe împricinați să se astîmpere. Adică lui Moroianu i-ar fi spus: „Dă, moșule, un comunicat personal că n-ai vrut să te pui rău cu partidul!”, iar celor care s-au adunat să-l excludă: „Spuneți-i, cu mînie, să nu se mai întîmple și pe urmă discutați detaliile la o bere”.

Că Sergiu Moroianu – care, apropo, e unul dintre cei mai mari matematicieni din lume la ora asta, nu numai soțul Clotildei Armand – o fi avut o reacție la supărare cînd a văzut rezultatele la București ale USR-ului, mi se pare de înțeles omenește. Matematicienilor le poată sări și lor țandăra la pagubă, iar cînd se apucă de politică și ei o pot „comite” ca oricare dintre noi. Prinsă la mijloc, Clotilde Armand a avut obiectivitatea de a spune că soțul ei a greșit c-a atacat USR, dar firește că s-a iritat cînd a văzut că pentru această greșeală soțul ei a fost exclus din partid, în absență, pentru delictul de opinie critică. Cu atît mai mult cu cît Sergiu Moroianu era unul dintre oamenii de la vîrf ai acestui partid, nu vreun venit cu pluta în USR.

Or, într-un partid nou înființat contează mai mult iacobinismul neiertător, în care unii își iau gîtul altora, sau negocierea nemulțumirilor exprimate public? După mintea mea, dacă USR vrea să facă purici în politică în rolul unui altfel de partid decît cele de dinainte, atunci ar trebui ca matematicianul Nicușor Dan să-l aducă înapoi pe confratele său, Sergiu Moroianu, căci altminteri acest partid care se vrea altfel nu va fi decît o copiuță după cele de dinainte, în care luptele pentru putere se rezolvă prin excluderea răzvrătiților.

(1367 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. As avea curaj sa pariez ca usr va avea soarta ppdd, adica peste 4 ani nimeni nu va mai sti nimic despre el!

  2. O încercare ar trebui făcută.Ar fi ,de fapt,a doua…

  3. Cred ca asa se va intampla. Se va produce impacarea. Nimeni nu are de castigat din acest incident.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.