Home / Șut şi ţară / Cioclul travestit în organizator de nunți și botezuri

Cioclul travestit în organizator de nunți și botezuri

Zoom

Se poate ajunge cu căruța pe Lună? Se poate, firește, dacă o pui la bagaje într-o rachetă. Așa și cu calificarea noastră la Campionatul Mondial. Căruță avem, nu ne lipsește decît o rachetă, acolo. Christoph Daum, proțăpit pe capra căruței, ne spune să avem răbdare și, pînă o găsi el racheta, să strîngem rîndurile. Omul a uitat ce a promis cînd a fost adus la Națională, că va face din echipa noastră o trupă cîștigătoare în fața echipelor medii, încît să putem învinge și starurile fotbalului mondial. Cei care-i cer să demisioneze nu fac altceva decît să-și aducă aminte de promisiunile pe care Daum nu le-a onorat, iar acum îi bat obrazul.

La ce contract bănos a semnat neamțul cu Federația lui Burleanu, prost ar fi să demisioneze! Așa că cine-l așteaptă să plece de bunăvoie de la Națională o să rămînă cu ochii în soare. Daum s-a prins că pe români îi poți face din vorbe, încît ne povestește cum îl oprește lumea pe stradă implorîndu-l să nu care cumva să plece, că rămîne Naționala de izbeliște fără el.

Că are și el dreptate cînd spune că nu găsește jucători cu care să facă o echipă, dacă nu tare, măcar de Doamne-ajută, asta nu schimbă rolul lui de cioclu din fruntea Naționalei. Pînă să-l planteze Burleanu în funcția de reanimator-minune al Naționalei, ne acuzam antrenorii că ratează calificările în ultima clipă. Or Daum a izbutit să ne omoare optimist speranțele, cu mult înaintea ultimului meci, și să ne facă să visăm la miracole încă de la mijlocul campaniei de calificare în Rusia.

S-a mirat cineva că ne-au bătut polonezii și la ei acasă? Poate doar cei care confundă fotbalul cu pelerinajul la moaștele făcătoare de minuni și care văd în Daum un soi de Arsenie Boca al fotbalului nostru. Fiindcă marele talent al neamțului adus de Burleanu pe post de pe bonă a băieților de la Națională e să ne consoleze după înfrîngeri și să ne promită un loc în Campionatul din Împărăția Cerurilor, în timp ce lui îi intră în cont un salariu care îl convinge, la date fixe, că pentru el Raiul s-a mutat pe pămînt.

Pînă la meciul cu Polonia, care nu mai e de mult echipa pe care o băteam fără să ne rugăm la Cel de Sus, Naționala antrenată de acest cioclu cu ifose de mare organizator de nunți și botezuri aproape că a uitat cum e să dea goluri. Cît despre băieții trimiși de el pe teren, care-i țin partea, de parcă Daum i-ar fi învățat nemțește în particular ca să-și negocieze singuri contracte în Germania, ei ce să zică?! Îl țin recunoscători în brațe și încearcă și ei să ne convingă de genialitatea lui Daum, în pofida evidenței că omul lui Burleanu e cel mai prost antrenor pe care l-a avut Naționala României ever. Nu-l regret pe Gino Iorgulescu, fostul șef al FRF, dar e clar că Burleanu trebuie să se care din fruntea Federației și că trebuie să-l ia și pe Christoph Daum după el, ca să facă amîndoi o firmă de înmormîntări și de masluri pe bani mulți.

(1325 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.