Home / Anticrizul / În ciuda aparențelor, nu suntem prea deștepți

În ciuda aparențelor, nu suntem prea deștepți

Zoom

E cineva pe la textul ăsta care să creadă că noi, românii, suntem o națiune capabilă pe chestia asta cu sportul? Dacă da, vă rog să mergeți la altă rubrică din Cațavencii. Sau să mergeți în Cluj-Napoca, acolo unde, cu multă strădanie, s-a trecut la un nivel superior de iresponsabilitate. Un nivel superior pentru nivelul României, evident. E înduioșător să vezi cum, în tratarea unor probleme existente la nivel național, reușim să găsim atât de multe variante de a o da în bară. Dar iată cum stă treaba.

Stadionul Cluj Arena, o construcție cu 30.000 de locuri care a costat peste 45 de milioane, are datorii de 12 milioane de lei la Consiliul Local, în condițiile în care stadionul este în administrarea Consiliului Județean. Da, o prostie fără margini cum numai la noi ar putea avea sens. Un fel de… nu, nu există nimic în viața reală cu care să poți compara, deci rămânem la „prostie”.

Dar dincolo de asta, ce facem cu un stadion? Un stadion este casa unei echipe sportive de club, vor spune cei mai mulți. Da. Cam așa era acum 70 de ani. Pe stadion se juca fotbal și cam atât. Dar ce facem în 2017, când de pe stadion dispare oarecum echipa, în speță Universitatea Cluj? Universitatea Cluj, beneficiind din plin de pe urma unui management tocmai în nota în care funcționează sportul românesc, a ajuns, hăt, în liga județeană. De la vise pentru Cupe europene, U a ajuns să se bată la ora 11 dimineața cu CFR Dej. Asta a însemnat mai puțini oameni la stadion și mult, mult mai puțini bani. Și datorii, pentru că nimeni nu ar fi putut anticipa cât de greu se întreține ditamai stadionul când nu ai evenimente care să aducă bani.

Nu ai concerte, nu ai alte competiții în afara momentelor în care mai joacă Naționala. Nu ai nimic. Nu ai nici măcar un nume, în condițiile în care, în anii de la înființare, Cluj Arena nu a atras un sponsor care să își pună numele pe stadion, așa cum se întâmplă în lumea civilizată, în care Alianz Arena sau Emirates Stadium nu sunt niște chestii botezate după un salahor care a dat cu bidineaua pe fațada clădirii.

(111 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. steaua fara nume…

  2. Asa au înteles politicienii cā trebuie lucrat cu publicul: fā-le stadioane, sāli de sport, dā-le adicā pâine si circ, ca sā stea cuminti la locurile lor.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.